Studenten MBO College Poort geslaagd voor keuzedeel Aziatische keuken
Op donderdag 8 maart vond de certificaatuitreiking plaats voor de tweedejaars studenten Ondernemer/Manager Horeca van MBO College Poort. Zij zijn allemaal geslaagd voor hun keuzedeel Aziatische keuken. De uitreiking werd feestelijk gevierd in restaurant iDa in Almere, waar men kon genieten van een heerlijke sushi-lunch.
 
Terwijl de studenten genoten van de sushi, vertelden ze waarom zij het horecavak zo leuk vinden; “De mensen maken het leuk en zorgen ervoor dat iedere dag weer anders is. Je krijgt veel waardering voor wat je doet.” Dat de studenten zo van horeca houden blijkt ook uit het feit dat ze bijna allemaal een bijbaan in de horeca hebben. Student Annick is zelfs aangenomen bij het hotel waar ze stage heeft gelopen.
 
Waarom de Aziatische keuken?
Voor Mehmet was de beslissing snel genomen om het keuzedeel Aziatische keuken te volgen. Hij werkt al vier jaar in een Aziatisch restaurant. Ondanks zijn ervaring heeft hij tijdens dit keuzedeel veel geleerd. “We leerden gerechten maken uit veel verschillende landen. Dat maakte het zo mooi.” Zo leerden de studenten gerechten te bereiden uit de Thaise, Indonesische, Kantonese en Japanse keuken. De studenten leerden deze gerechten niet alleen op school te maken, maar kregen bij verschillende restaurants een masterclass.
 
Chefkok Tim Kan was nauw betrokken bij het keuzedeel en heeft de studenten wekelijks les gegeven. “De Aziatische keuken is een smaakvolle keuken die door de meeste mensen gewaardeerd wordt. De cultuur van ‘wat een boer niet kent dat eet hij niet’, ligt steeds verder achter ons.” Volgens Chantal draait het in de Aziatische keuken vooral om techniek en precisie. “De Aziatische keuken werkt minder met recepten dan bijvoorbeeld de Franse keuken.” Anjalie is het met haar eens. “Omdat een gerecht in de Aziatische keuken vaak niet met een recept wordt gemaakt, is het lastig om het na te maken. Proeven is daarom heel belangrijk.”
 
De uitreiking
Na de sushi-lunch was het dan echt tijd voor de uitreiking. Een voor een werden de studenten naar voren geroepen en ontvingen zij hun certificaat. Na het door chefkok Tim Kan uitgereikte certificaat, kregen de studenten namens uitgever Edu’Actief een cadeaubon en werd door docent Robin Gehrels een vaantje uitgereikt. Gehrels bedankte in het bijzonder chefkok Tim Kan en de uitgever. De uitreiking werd feestelijk afgesloten met vuurwerk. Voor Sabrina was het dubbel feest. Zij is niet alleen geslaagd, maar ook jarig en daarom werd zij nog even extra in het zonnetje gezet. Gefeliciteerd allemaal!

 

Ander nieuws

Nieuws Studenten in finale ‘Eet als een pionier’ Op 16 oktober streden acht (aspirant-)koks in een Masterchef-achtige setting om de titel 100% pionier. Vijf studenten van de opleiding...
Nieuws Opleiding Manager/Ondernemer Horeca gaat samenwerken met tophotels in Amsterdam Een nauwe samenwerking met het bedrijfsleven is belangrijk om studenten voor te bereiden op het werkveld. Dat vindt ook de opleiding Manager... MBO College Poort
Nieuws Almere City FC vormt hybride leeromgeving voor mbo-studenten Al​mere City FC heeft vrijdag een samenwerkingsovereenkomst getekend met MBO College Almere en MBO College Poort (beiden onderdeel van ROC van... MBO College Almere, MBO College Poort
Bekijk al het nieuws