Lesrestaurant Chapeau is officieel geopend

“Chapeau!”, een positieve, aanmoedigende en complimenteuze kreet die in horeca-land veel gebruikt wordt. Een naam die uitstekend past bij de verbindende rol die het lesrestaurant heeft in Almere Buiten en de toewijding die de studenten en docenten hebben voor hun vak en gasten. Drie dagen in de week bereiden en serveren zij de mooiste gerechten in het bijna altijd volgeboekte restaurant. Dat Chapeau geliefd is onder de mensen is te merken aan het grote aantal bezoekers bij de opening. Een grote groep met vaste gasten en andere horecaliefhebbers vierden de opening samen met de studenten en medewerkers van Chapeau.

Hilde van Garderen twijfelde er niet over toen ze gevraagd werd om het restaurant te openen. “In september ben ik al eens met de Raad in het restaurant ontvangen. Ik was onder de indruk van hoe mooi, warm en gastvrij dit restaurant is. In Almere Buiten werken we druk aan de stedelijke vernieuwing. Het Globeplein is al gerenoveerd en de verbouwing van het lesrestaurant ligt helemaal in lijn met waar we met Almere Buiten naartoe willen. Het kerstdiner met mijn collega’s staat al gepland bij Chapeau.”

Ook directeur Mark Vlasblom is trots op het nieuwe restaurant. “Het team en de studenten werken er hard aan om van Almere een horecastad te maken. Dat doen we met de mooie samenwerking met het bedrijfsleven, de nieuwe opleiding in samenwerking met chefkok Peter Lute en met dit prachtig nieuwe restaurant. Chapeau gaat mee met de ontwikkelingen in Almere en daarmee maken we Almere nog mooier!”

Over Chapeau
Wekelijks wordt er een afwisselend 3- of 4-gangendiner bereid door studenten van de koksopleidingen (niveau 2, 3 en 4). De studenten denken onder begeleiding van docenten ook na over de invulling en samenstelling van het menu en de inkoop van ingrediënten. De gerechten worden geserveerd door de gastheren en gastvrouwen van de hospitality-opleidingen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het restaurant en wil je binnenkort een hapje komen eten? Kijk op restaurant-chapeau-almere.nl.

Horeca bij MBO College Almere

DSC_0594X.jpg
DSC_0598X.jpg
DSC_0575X.jpg
DSC_0590X.jpg
DSC_0537X.jpg

Ander nieuws

Nieuws Meer maatwerk mogelijk voor student door één leermanagementsysteem Nadat vorig schooljaar de eerste pilot teams zijn gestart met Canvas, zijn dit schooljaar alle mbo-colleges bij het ROC van Amsterdam - Flevoland...
Nieuws MBO College Lelystad verbindt onderwijs, overheid en bedrijfsleven Lelystad is een stad volop in beweging, een stad die open staat voor ambitieuze en innoverende plannen. Een belangrijke spil in deze ontwikkelingen... MBO College Lelystad
Nieuws Centrale Studentenraad 2021-2022 geïnstalleerd Vorige week is de nieuwe Centrale Studentenraad (CSR) van het ROC van Amsterdam - Flevoland geïnstalleerd. Onder toeziend oog van diverse...
Bekijk al het nieuws