“New Tech Finance College gaat mij in de toekomst veel brengen”

Studenten kregen onder begeleiding van docenten les van professionals uit de fintech-wereld. Zij gingen op bedrijfsbezoek, volgden workshops, deden onderzoek en werkten aan echte opdrachten voor fintech-bedrijven, waaronder Bunq, Payconiq, Rabobank en ABN AMRO Clearing. Ook bezochten zij de beurs van Berlage en mochten zij de beursdag officieel openen met een slag op de gong. Tijdens het closing event werden de resultaten door de studenten gepitcht. “De bedrijfsbezoeken en de opdrachten die we voor bedrijven uitvoerden zullen mij het meest bijblijven. Het heeft veel deuren voor ons geopend en sommige studenten hebben er zelfs een stage aan overgehouden!”, zegt Oemar Rahimoella, student Bedrijfsadministrateur op MBO College Poort.
 
Chiara Hollander, student Junior Assistent-Accountant op MBO College Amstelland, heeft tijdens dit traject veel over zichzelf en de fintech-wereld geleerd. “Ik was verrast te zien hoe bedrijven op bepaalde innovaties inspelen. De ervaring die ik bij New Tech Finance College heb opgedaan, gaat mij in de toekomst heel veel brengen.” Een aantal bedrijven waren zo onder de indruk van het resultaat dat de studenten terug mogen komen om hun oplossing aan het managementteam te presenteren.
 
Lisa Knol, docente bij MBO College Poort, heeft de studenten de afgelopen weken zien groeien. “Na tien weken zijn de studenten getransformeerd van onzekere schoolse studenten naar een groep leuke young professionals die een stuk zelfverzekerder en assertiever zijn geworden.”
 
New Tech Finance College
New Tech Finance College is een initiatief van het ROC van Amsterdam – Flevoland waarin een groep van 17 getalenteerde studenten en docenten van vier mbo colleges samenwerken met fintech-bedrijven in Amsterdam om de nieuwe financiële wereld te ontdekken. Daarnaast beoogt het initiatief ook om organisaties binnen de financiële sector bewust te maken van de competenties en vaardigheden van mbo-studenten.
 
Partners van New Tech Finance College zijn: ABN AMRO Clearing, Adyen, Bunq, Bux, Nationale Hypotheekbond, IBEO, Igen, Payconiq en Rabobank.
 
Wil je meer weten over New Tech Finance College? Neem contact op met Alma Kerling (a.kerling@rocvf.nl)
 

Foto 1 (boven artikel): Pascal Sloove, Bridget Velten en Leroetia Codrington (winnaars pitch Bunq)
Foto 2: Studenten en docenten van New Tech Finance College

ntfc1.jpg
Foto 3: Emal Omari, Oemar Rahimoella en Duncan van Dijk tijdens pitch over Rabobank
ntfc3.jpg
Foto 4: Jamilla van Weert opent beursdag door slag op de gong met studenten en docenten New Tech Finance College
gong.jpeg
 

Ander nieuws

Nieuws Meer maatwerk mogelijk voor student door één leermanagementsysteem Nadat vorig schooljaar de eerste pilot teams zijn gestart met Canvas, zijn dit schooljaar alle mbo-colleges bij het ROC van Amsterdam - Flevoland...
Nieuws MBO College Lelystad verbindt onderwijs, overheid en bedrijfsleven Lelystad is een stad volop in beweging, een stad die open staat voor ambitieuze en innoverende plannen. Een belangrijke spil in deze ontwikkelingen... MBO College Lelystad
Nieuws Centrale Studentenraad 2021-2022 geïnstalleerd Vorige week is de nieuwe Centrale Studentenraad (CSR) van het ROC van Amsterdam - Flevoland geïnstalleerd. Onder toeziend oog van diverse...
Bekijk al het nieuws