Bedrijfsleven Almere steunt MBO College Poort

Zeker voor studenten van de opleiding Retail manager was het erg moeilijk om plekken te vinden voor alle leerjaren. “Docenten uit het team hebben dagenlang alle winkels in de regio benaderd om persoonlijk met de begeleiders het gesprek aan te gaan.”, legt Marjan van Duist, manager van de Businessopleidingen uit. “Daar troffen zij soms schrijnende situaties aan van medewerkers die niet meer zeker waren van hun baan. Met behulp van alle bedrijven en de medewerking van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) is het gelukt voor alle studenten een stageplek te bemachtigen. Ik ben onze partners zó dankbaar.”
 
Online evenementen
De stagebedrijven weten maar al te goed hoe belangrijk de stage voor mbo-studenten is en dus zijn zij bereid om toch stageplekken aan te bieden in deze moeilijke tijd. Ook de Vereniging Bedrijven Almere (VBA) helpt mee door een podium te geven op hun website en indien nodig leden te benaderen. Sommige studenten doen een beroepsproject waarbij de praktijk wordt nagebootst met echte opdrachten van bedrijven. Studenten van de opleiding Marketing en communicatie organiseerden een online event dat live gestreamd werd om zo onderdelen van hun stage uit te voeren.
 
“Opvallend is dat alle relaties juist enorm hun best doen om mee te denken en dat het zelfs tot nieuwe projecten leidt.”, vertelt Eefke Stagge, opleidingsmanager Sport en Bewegen verheugd. “Samen met meerdere partners organiseren we ieder jaar de Koningsspelen voor kinderen van de basisscholen. Dat werd dit jaar de Woningspelen. En nu gaan we dat nog grootser aanpakken met meerdere organisaties waar onze studenten stage lopen.” De opleiding heeft zelfs een fitnesslokaal ingericht samen met de initiator van Sportlab Almere zodat de studenten het geven van sportlessen kunnen blijven oefenen.

sportlab.jpg
Foto: Sportlab van MBO College Poort
 
Eigen praktijklokalen
Ook de studenten van de evenementen- en hospitality-opleidingen moesten even slikken toen alle evenementen afgezegd werden en de horeca gesloten werd. Opleidingsmanager Annika van der Lee: “Onze studenten zijn een onmisbare aanvulling op campings, recreatieparken en (internationale) hotels voor animatieprogramma’s en helpen mee op alle afdelingen van receptie tot restaurant. We hebben samen met deze bedrijven oplossingen gevonden en ook ons eigen Hospitalitylab op MBO College Poort ingericht. Een hospitalitydesk met kassa en reserveringssysteem inclusief bar met espressoapparaat; alles wat je maar nodig hebt om het vak te leren. Dankzij onze stagebedrijven konden we snel en goedkoop een lokaal met professionele apparatuur inrichten.”
 
“Het is heel bijzonder om te zien hoe we samen met deze betrokken Almeerse ondernemers, onze docenten en het doorzettingsvermogen van de studenten deze periode tot een goed einde kunnen brengen. Over een paar weken beginnen we 2021 weer met nieuwe energie.”, sluit Van Duist enthousiast af.
5.jpg
Foto: Hotelmanagement-student Nicky oefent achter de bar
 

Ander nieuws

Nieuws Installatie nieuwe Centrale Studentenraad Gisteren zijn de nieuwe leden van de Centrale Studentenraad (CSR) van het ROC van Amsterdam - Flevoland geïnstalleerd. De leden ondertekenden een...
Nieuws Bezoek minister Robbert Dijkgraaf Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf, bracht een werkbezoek aan het Health Experience Center Slotervaart, onderdeel van...
Nieuws Eerste studenten ontvangen diploma uniek onderwijsconcept Toekomstgericht Techniekonderwijs MBO College Almere is dit schooljaar gestart met een compleet nieuwe onderwijsmodel en -programma Toekomstgericht Techniekonderwijs. Hierbij wordt... MBO College Almere
Bekijk al het nieuws