MBO Colleges Almere en Poort vanaf 15 juni

Wat verandert er vanaf 15 juni​?
Vanaf 15 juni tot de zomervakantie mag ongeveer 20% van de studenten in onze gebouwen aanwezig zijn. Bovendien zitten we dan aan het einde van de laatste lesperiode en mogen we om het OV te ontlasten in principe alleen tussen 11 en 15 uur onderwijs geven op onze locaties. Voor de zomervakantie willen we graag al onze studenten zien daarvoor worden afspraken ingepland met een docent of studiecoach.

We willen graag horen hoe het met je gaat en hoe je de afgelopen periode beleefd hebt. Met je docent of studiecoach kun je dan ook je studievoortgang bespreken, hoe het leren op afstand is gegaan, welke informatie je mogelijk hebt gemist of dat er nog toetsen zijn die je moet maken om dit schooljaar af te ronden. Daarnaast worden er mogelijk nog een aantal onderwijsactiviteiten gepland zoals bijvoorbeeld praktijklessen.

Wat gebeurt er na de zomervakantie?
Na de zomervakantie zullen we het nieuwe collegejaar starten met een beperkt gebruik van het schoolgebouw om te voldoen aan de 1,5 meter maatregel. We willen inzetten op een optimaal gebruik van de leslocaties zodat we ook iedere student kunnen zien.


Wat betekent dit voor jou als student?
De maatregelen hebben voor iedere student andere gevolgen. De onderwijsteams zijn druk bezig met het voorbereiden van het onderwijs voor volgend schooljaar. We denken na over de onderwijsactiviteiten die op school gegeven kunnen worden en de wijze waarop we dat kunnen doen. Voor de zomervakantie informeren we je over de eerste weken. Je studiecoach kent jouw situatie het beste en bespreekt voor de zomervakantie met jou wat je na de zomervakantie gaat doen. Let daarbij goed op de instructies die er zijn rondom afstand houden en de RIVM-richtlijnen. Maak zo min mogelijk gebruik van het OV om naar school te komen en als je reist met het OV doe dat dan veilig.

Klik hier voor de maatregelen in het OV.

Examens
Vanaf maart hebben we de generieke examens (Nederlands, Rekenen en Engels) zoveel mogelijk doorgang laten vinden voor studenten die dit jaar hun diploma kunnen behalen. Deze examens zijn, met in achtneming van de RIVM-richtlijnen, uitgevoerd op school. De diploma-uitreiking vindt plaats op onze leslocaties in kleinere groepen – d.w.z. minder gediplomeerden tegelijk en max. twee gasten per student – en voor kortere duur. Studenten worden binnenkort door de opleiding geïnformeerd over de datum en het tijdstip. Vrijdag 3 juli worden studenten gebeld over de uitslag.

Veiligheid
Op basis van de richtlijnen van de overheid en het RIVM doen wij ons uiterste best om alles zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen voor iedereen. Zo richten we de leslocaties in met looproutes, staan er overal in het gebouw flacons met desinfecterende lotion, worden studenten en medewerkers gericht geïnstrueerd over de 1,5 meter afstand en begeleid om een veilige leer- en werkomgeving te creëren. Uiteraard geldt dit ook in de periode vanaf 15 juni. Bovendien blijft het belangrijk dat alle medewerkers, studenten en gasten die naar onze leslocaties komen volledig klachtenvrij moeten zijn.

Heb je nog vragen?
Kijk dan of die vraag op deze pagina wordt beantwoord:
https://www.rocvanflevoland.nl/Coronavirus-veelgestelde-vragen

Staat je vraag er niet tussen stuur dan een mail naar corona@rocvf.nl

Onderwijs in corona-tijd
Door de lockdown ontstond er voor alle opleidingen, voor onze collega’s en onze studenten een andere situatie. We hebben de afgelopen maanden een aantal mensen gevraagd naar hun verhaal en ervaringen.

Je kunt deze verhalen hier lezen: https://www.rocvanflevoland.nl/Overig/Onderwijs-in-Corona-tijd

Ander nieuws

Nieuws Meer cybersecurity specialisten met gamified cyber learning-methode Via gamified cyber learning worden mbo’ers doelgericht opgeleid tot cybersecurity specialist.
Nieuws Sport en Bewegen vergoedt bonds- en branchediploma's Dit schooljaar wordt het behalen van bonds- en branchediploma’s voor studenten Sport & Bewegen vergoed. Een enorme meerwaarde voor zowel... MBO College Poort
Nieuws MBO Moves! lanceert website Studenten van MBO College Poort organiseren hét online sportevent voor mbo-studenten. Een nieuwe mijlpaal is bereikt: op vrijdag 9 april om 15.00... MBO College Poort
Bekijk al het nieuws