Studenten organiseren Woningspelen
Onderwijs in coronatijd - deel 3

Paula Walter, buurtsportcoach bij Talent in Opleiding en oud-student student Sport & Bewegingscoördinator, had zich enorm verheugd op de organisatie van de Koningsspelen in Almere. Geassisteerd door Thijs de Vries, laatstejaars student van dezelfde opleiding, heeft zij de algehele leiding over de organisatie van de Koningssportdag. “Drie jaar geleden mocht ik ook als student meehelpen met de organisatie. Ik werd gevraagd om het jaar daarop weer mee te doen. Nadat ik mijn diploma had behaald, werd ik gevraagd om buurtsportcoach bij Talent in Opleiding te worden. En ik vind het nog steeds heel erg leuk om te doen.”
 
Woningspelen
De teleurstelling was dan ook groot toen Paula en de studenten hoorden dat de Koningsspelen niet door zouden gaan. “Het was lang onzeker of en wanneer we nu wel of niet iets zouden gaan doen. De datum werd verschoven naar juni en toen zelfs naar september. De studenten kregen inmiddels online onderwijs. Maar wat konden we doen voor die 1200 kinderen die nu thuis zitten? Op dat moment kwam Thijs met het idee om er Woningspelen van te maken. Briljant toch?”
 
Challenges
Dus op maandag 27 april kunnen kinderen thuis via Instagram en Facebook meedoen aan tien verschillende challenges. Er worden video’s online gezet met opdrachten die de kinderen in huis en misschien zelfs in de tuin kunnen uitvoeren. En er zijn ook prijzen te winnen!
 
Paula en Thijs richten zich voornamelijk op de kinderen in Almere; via de scholen en de media wordt iedereen opgeroepen mee te doen. “Maar het zou ook zo kunnen zijn dat kinderen in de rest van Nederland meedoen.”, geeft Paula aan. “Dat zou echt heel gaaf zijn en daarom hebben we ook prijzen apart gehouden voor kinderen die buiten Almere wonen.”
 
Jongeren in de wijk
Naast de drukke activiteiten in aanloop naar de Koningsspelen houden Paula en haar collega’s van Talent in Opleiding ook de jongeren in de wijk in de gaten. “We spreken ze aan op de afstand die ze moeten houden en vragen volwassenen om het goede voorbeeld te geven. We hebben genoeg te doen maar het zou echt heel fijn zijn als we weer lekker met onze sportactiviteiten kunnen doen.”
 
Talent in opleiding biedt in samenwerking met verschillende partners laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten aan voor iedereen. Daarnaast ontwikkelt en begeleidt Talent in Opleiding preventieve en curatieve programma’s voor mensen die moeizaam in beweging komen of extra ondersteuning nodig hebben. Jaarlijks lopen ca 10 – 20 studenten van MBO College Poort stage bij Talent in Opleiding.

Bekijk al onze Sportopleidingen >>
 

Ander nieuws

Nieuws ROCvA en ROCvF hebben zilveren kantines Wij vinden het belangrijk dat jij zelf gezond bent en blijft. En dat jij in een gezonde omgeving kunt leren. Als je gezond bent, is de kans groter...
Nieuws We spreken nu juist meer studenten Studenten volgen op dit moment vooral online les en zijn niet op de leslocatie. Dat heeft ook consequenties voor de studieloopbaanbegeleiding en de... MBO College Almere, MBO College Poort
Nieuws Ze willen zo graag weer gewoon les Studenten volgen op dit moment vooral online les. Een deel van de mbo-studenten kan geen stage meer lopen doordat bedrijven moeten sluiten. Zoals... MBO College Almere
Bekijk al het nieuws