Brochures
Studiekeuze testen
Studiekeuze testen
Testoverzicht
Motivatietest
Sectorchecker
Competentietest
Opleidingenkiezer
Scholenzoeker
Over ROCvF
Over ROCvF
Over ROC van Flevoland
Nieuws
Jaarverslagen
Het Bestuur
Missie en beleid
Voor bedrijven
Voor bedrijven
Samenwerken
Alles over stage
Almere
Lelystad
Werken bij
Werken bij
Decanen & ouders
Decanen & ouders
Voor decanen
Aanvraag voorlichting
Activiteitenkalender
Voor ouders
Contact
Contact
Informatiecentrum
Adressen
Voor bedrijven
Heb je een klacht?
Mbo-onderwijs
Mbo-onderwijs
Mbo-onderwijs home
Opleidingen
Sectoren
Mbo-colleges
Open dagen
Brochures
Meelopen
Aanmelden
BOL/BBL, niveaus
Wat zijn de kosten?
Internationalisering
Flex-opleidingen
Via mbo naar hbo
Sport en studie
Studiehulp en advies
Voor ouders
Toelating
Skillshavo
Vakantiedata
Ziekmelding
Hulp bij aanmelden
Entree-overzicht
Entree-overzicht
Entree-overzicht home
Entree-opleidingen
Open dagen
Volwassenenonderwijs
Volwassenenonderwijs
Volwassenenonderwijs home
Deeltijd mbo-opleidingen
Joke Smit College (vavo)
Cursussen & Trainingen
Cursussen & Trainingen
Cursussen & Trainingen home
Maak een Talent Profiel
Het beste studiekeuzeadvies
Deel jouw advies en laat je vrienden oordelen!
Zoek de perfecte opleiding en locatie!
Doe de studiekeuzetest
Registreren
Inloggen
Actueel
 
2020
 
Ze willen zo graag weer gewoon les
Ze willen zo graag weer gewoon les
Nieuws, geplaatst op 10-4-2020
Studenten volgen op dit moment vooral online les. Een deel van de mbo-studenten kan geen stage meer lopen doordat bedrijven moeten sluiten. Zoals in de horeca: bijna alle restaurants, cafés en hotels zijn dicht. Wat betekent dat voor de motivatie van team Horeca en de studenten? “Dit is een ramp voor de horeca; we staan met z’n allen in de overlevingsstand.”
Onderwijs in Coronatijd - deel 2
Chapeau, het lesrestaurant van MBO College Almere ziet er verlaten uit: geen niveau 4 koks die overdag de meest waanzinnige creaties maken en geen studenten die de tafels opdekken voor het diner ‘s avonds. “Het is zo bizar voor de studenten die deze periode in
Chapeau
werkten. Hun stageperiode kwam abrupt ten einde. Straks als alles weer is opgestart gaan ze vier dagen de praktijk in. ''Het voelt alsof het niet af is'', vertelt Sharon Herkströter. Ze geeft nu dagelijks haar eigen kinderen thuis les én Nederlands en verschillende horecavakken aan haar studenten. ''De motivatie is niet groot maar ze doen het wel. Het liefst hebben ze weer gewoon les.''
In een gat gevallen
Dat beamen René Cramer en Bob Oudshoorn. Beiden geven les aan de studenten van de
koksopleidingen
. “Er zijn nog maar een paar studenten aan het werk. Bijvoorbeeld restaurants die nu ook bezorgen. En één van onze studenten doet de roomservice in een hotel. De rest is in een gat gevallen.” René vindt het zelf ook maar niks. Hij moet bezig zijn. Zijn studenten bezig zien. “Als ik zie hoe ze hun werk doen, weet ik hoe ze in hun vel zitten en kan ik met een paar woorden of gebaren bijsturen. Ook de collega’s uit de praktijk bellen me om hun verhaal te doen. Tja wat moet ik tegen ze zeggen? Het is een domino-effect. Normaal doen we bedrijfsbezoeken; dat geeft studenten inspiratie om mooie en lekkere gerechten te maken. Sommigen hebben zelfs geen contact met hun chefkok. We hebben onze handen vol om onze studenten erbij te houden.”
Koken voor je ouders
Bob zet z’n studenten thuis aan het werk. “We waren net met brood en banket bezig. Ik geef ze een opdracht om een gerecht te maken en foto’s te sturen van het resultaat. Dat gaat best goed eigenlijk. Ook de ouders reageren daar positief op; iedereen kan mee-eten thuis.” Verder krijgen de studenten vooral theorielessen.
Samenwerking met tophotels
Ook de studenten van de
opleiding Manager/Ondernemer Horeca
van MBO College Poort missen de praktijk. “We hebben een geweldige overeenkomst met drie tophotels: het Hyatt Place Hotel, het Steigenberger Amsterdam Airport Hotel en het Bilderberg Garden Hotel. De eerste- en tweedejaars studenten leren daar in de praktijk: hybride leren in het restaurant, in de keuken en bij de frontoffices.'', licht docent Robin Gehrels toe. ''Een aantal derdejaars kan nog stage lopen maar verder leert iedereen online. Dat waren ze al gewend gelukkig. Ze kunnen dagelijks hun huiswerk tot 20.00 uur inleveren en dat doen ze keurig.''
Hart onder de riem
“We houden wel intensief contact met de studenten en het komt allemaal goed.”, denkt ook Peter Gildemeester, gastheer van lesrestaurant Chapeau. Hij mist de bedrijvigheid van het lesrestaurant enorm. “Ik krijg dagelijks berichtjes van onze vaste gasten dat ze ons missen en ze steken ons ook een hart onder de riem. Dat is fijn om te merken. Het is overleven. Niks meer, niks minder.”
Gerelateerde onderwerpen
Lesrestaurant Chapeau
Opleidingen Horeca bij MBO College Almere
Opleiding Manager/Ondernemer bij MBO College Poort
Ander nieuws
Nieuws
ROC van Flevoland start Digilab Flevoland
Het ROC van Flevoland is in samenwerking met andere partijen een nieuw initiatief gestart: Digilab Flevoland. Een plek waar studenten en...
2-2-2021
Lees verder
Nieuws
Mbo-studenten organiseren interactief e-sportsevent voor heel Nederland
Studenten van MBO College Poort in Almere zijn gestart met de organisatie van een interactief e-sports event voor alle mbo’ers van Nederland.
MBO College Poort
28-1-2021
Lees verder
Persbericht
MBO College Lelystad bouwt aan duurzame en inclusieve toekomst
MBO College Lelystad werkt – samen met het lokale bedrijfsleven - hard aan de implementatie van de Circulaire Regionale Economie en aan het...
MBO College Lelystad
26-1-2021
Lees verder
Bekijk al het nieuws
Ben je tevreden over de informatie op deze pagina?
Ja
Nee
Hoe kunnen we de informatie verbeteren?
Verstuur feedback
Bedankt voor de feedback!