Ali B steekt studenten een rap onder de riem
Bekijk hier de rap van Ali B.

Dromen delen

Beide colleges stimuleren studenten om hun plannen, dromen en ideeën waar te maken en hun eigen stukje van de wereld te veroveren. Dat hebben de colleges zelfs vastgelegd in een manifest. Met de website ikveroverdewereld.nl worden de studenten nu ook uitgenodigd hun droom online te delen. De studenten dromen over artiest, topsporter of eigen baas worden. Ook valt op dat studenten heel graag anderen willen helpen. Sommige studenten delen hun verhaal liever niet online. Of niet met hun eigen naam. De verhalen die ze delen zijn ‘recht uit het hart’ en heel persoonlijk.

Positieve beweging

Op het platform vinden de studenten ook tips hoe je zelf aan de slag kan gaan met je droom. Er wordt hard gewerkt aan lesprogramma’s en workshops voor als dat weer mag op school. Verschillende relaties van stagebedrijven hebben ook al hulp aangeboden in de vorm van workshops, begeleiding of expertise. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar netwerk die de student verder zou kunnen helpen. Een aantal studenten gaat bijvoorbeeld meedoen met het platform van Ali B: ikwilgroeien.nl.
 
Bekijk de studenten en hun dromen op ikveroverdewereld.nl en bied support.

Meer informatie over dit initiatief: Daniëlla Krijger, 0641496627 of via d.krijger@rocvf.nl
 
 

Ander nieuws

Nieuws Meer cybersecurity specialisten met gamified cyber learning-methode Via gamified cyber learning worden mbo’ers doelgericht opgeleid tot cybersecurity specialist.
Nieuws Sport en Bewegen vergoedt bonds- en branchediploma's Dit schooljaar wordt het behalen van bonds- en branchediploma’s voor studenten Sport & Bewegen vergoed. Een enorme meerwaarde voor zowel... MBO College Poort
Nieuws MBO Moves! lanceert website Studenten van MBO College Poort organiseren hét online sportevent voor mbo-studenten. Een nieuwe mijlpaal is bereikt: op vrijdag 9 april om 15.00... MBO College Poort
Bekijk al het nieuws