Leren in het echt met opleidingslabs
De opleiding Leisure & Hospitality is een brede opleiding die opleidt voor werk in de vrijetijds- of evenementensector. In het hospitalitylab krijgt een groep studenten les. Van der Lee laat het lab zien waar ook plek is voor praktijkles. “Daartoe is een complete ontvangstdesk van een hotel nagebouwd waar leerlingen in de praktijk de desk leren bemensen, klanten te ontvangen en te bedienen”, legt Van der Lee uit, “vaardigheden die ook tijdens de stage weer van pas komen. Na de opleiding kunnen de studenten gaan werken bij vakantieparken en hotels in binnen- en buitenland, maar bijvoorbeeld ook bij evenementen- en organisatiebureaus.”

Sportlab
Het sportlab is ook in gebruik, een moderne fitnessruimte. In de fitnessruimte staan crossfit- en cardio-apparaten, squat racks, gewichten, yoga-ballen en barbells waarmee studenten functioneel hun lichaam kunnen trainen. Door zelf een Sportlab te openen kunnen alle klassen van MBO College Poort nu 1 uur extra sporten.

Nieuwe opleidingen
MBO College Poort is volop in ontwikkeling nadat de school weer van start is gegaan na de coronacrisis. In augustus is de opleiding Online-Events van start gegaan bij Leisure & Hospitality. “Dat is direct inspelen op de vraag die bij de evenementenbureaus ontstond tijdens de coronacrisis. Veel evenementen werden live gestreamd. Dat zal zo blijven”, legt Van der Lee uit. “Evenementen zullen weer fysiek worden, maar de livestream zal blijven. Daar speelt de nieuwe opleiding op in”

Daarnaast komt er een nieuwe kopopleiding Creative Entrepreneurship (Ondernemersvaardigheden) voor studenten die op niveau 3 of 4 hun opleidingen hebben afgerond. “Dat jaar is vooral voor studenten die dromen van hun eigen bedrijf”, zegt Van der Lee. “Het businessidee van de student staat centraal. Ervaren ondernemers gaan samen met onze docenten de studenten begeleiden.”

20210215MBO1303.jpg
Foto: Annika van der Lee

De Schoor
Nu de coronamaatregelen in het onderwijs afgeschaald zijn is MBO College Poort weer vol in bedrijf. Handen ontsmetten en looproutes volgen moet nog steeds maar tot opluchting van de studenten zijn mondkapjes niet meer verplicht. “Toen we weer opstartten, was dat voor de studenten en docenten weer wennen. De studenten waren echt blij dat ze weer naar school konden. We hebben twee jongerenwerkers van De Schoor rondlopen die studenten helpen bij het gewenningsproces. Zij gaan de klassen rond en spreken in het gebouw de studenten aan of ze ergens hulp bij nodig hebben.”

Ervaringen
De coronacrisis heeft de school ook wat opgeleverd. “We hebben natuurlijk online lesgegeven. De ervaringen die we daarin hebben opgedaan, kunnen we nu nog steeds inzetten”, legt Van der Lee uit. “In veel gevallen is fysiek les natuurlijk beter en het draagt ook bij aan het sociaal welzijn van de studenten. Maar nu is het bijvoorbeeld ook mogelijk voor studenten die niet fysiek aanwezig kunnen zijn gewoon online door te studeren.”

Dit artikel is in oktober 2021 gepubliceerd in Almere Deze Week (redacteur: Robert Mienstra)
 

Ander nieuws

Nieuws Eerste diploma Expert IT Systems & Devices uitgereikt Afgelopen week nam Tiffany op MBO College Lelystad haar diploma Expert IT Systems & Devices (niveau 4) in ontvangst. Daarmee is zij de eerste... MBO College Lelystad
Nieuws Medailleregen tijdens Skills The Finals Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals.
Nieuws Maak kennis met onze ambassadeurs voor Mbo’ers Pakken Aan Mbo’ers Pakken Aan is gestart. Gedurende dit programma wordt er gezocht naar de Landelijk Ambassadeur mbo 2022. Iedere mbo-school in...
Bekijk al het nieuws