Student MBO College Poort wint eDivisie FIFA 21

Tjardo speelt naast zijn opleiding al bijna 5 jaar FIFA op de Playstation. Na een knieblessure moest hij noodgedwongen stoppen met zijn voetbalcarrière bij Almere City. “Ik heb toen 5 maanden thuisgezeten. En zo begon een periode waarin ik écht veel FIFA speelde. Ik ging steeds beter spelen, werd uitgenodigd voor toernooien en behaalde goede resultaten. Dit viel ook op bij de scouts. Ik werd gebeld en voordat ik het wist ging het balletje rollen.”, vertelde Tjardo ons. Hij begon bij Vitesse en is later voor Ajax gaan spelen.

E-sports en opleiding
Elke eredivisieclub heeft twee gamers voor de eDivisie. Eén van hen speelt de populaire voetbalgame FIFA 21 op een Xbox, de ander op een PlayStation. Zij spelen tegelijk tegen dezelfde tegenstander. Vervolgens worden de scores bij elkaar opgeteld en dat bepaalt de einduitslag van een duel. De gamers kunnen elke beschikbare speler in FIFA 21 opstellen. En daar moeten ze goed over nadenken. Tjardo: “E-sports is lichamelijk heel zwaar omdat je ook je tegenstanders en je eigen spel moet analyseren. Vervolgens bedenk je een tactisch plan en dat hoort ook allemaal bij mijn trainingsschema. Gelukkig heb ik met school goed afgestemd wanneer ik moet spelen en wanneer ik mijn huiswerk doe.”

Nederlands game elftal
Door het coronavirus zitten de voetbalgamers niet meer recht tegenover elkaar tijdens de wedstrijden van de eDivisie. Ze blijven noodgedwongen thuis, of zitten in het stadion van hun club. Alle wedstrijden zijn online.

Op het hoogtepunt keken 40.000 YouTube-kijkers naar het FIFA-duel tussen Ajax en Vitesse. Onder de overige zeven finalisten werd een bedrag van 25.000 euro verdeeld. De vier gamers in de eDivisie-finale krijgen ook een plek in de voorselectie van het nieuwe Nederlands game-elftal, genaamd E_Oranje. Begin maart start alweer het volgende eDivisie-seizoen, die eindigt met de finale in mei.  

Lees hier een interview met Tjardo

Ander nieuws

Nieuws Eerste diploma Expert IT Systems & Devices uitgereikt Afgelopen week nam Tiffany op MBO College Lelystad haar diploma Expert IT Systems & Devices (niveau 4) in ontvangst. Daarmee is zij de eerste... MBO College Lelystad
Nieuws Medailleregen tijdens Skills The Finals Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals.
Nieuws Maak kennis met onze ambassadeurs voor Mbo’ers Pakken Aan Mbo’ers Pakken Aan is gestart. Gedurende dit programma wordt er gezocht naar de Landelijk Ambassadeur mbo 2022. Iedere mbo-school in...
Bekijk al het nieuws