Studenten MBO College Almere ingezet in de zorg
“In het werk is het altijd zoeken naar de juiste persoon op de juiste plek en met dit traject kunnen we elkaar heel goed leren kennen.”, vult Aden aan. Afgelopen dinsdag startte een pilot bij de woonzorglocatie Bachweg van Triade. Een groep van negen studenten Maatschappelijke Zorg krijgt dit jaar les volgens een nieuwe manier van opleiden; het zogenoemde hybride leren. Naast de studenten van de pilot hybride leren zijn er nog enkele stagiaires van andere relevante opleidingen.

Werken met mensen met een verstandelijke beperking
De theorie komt in deze toekomstgerichte vorm van opleiden tot leven in de praktijk met de cliënten – mensen met een verstandelijke beperking - van de Bachweg. Studenten, docenten, cliënten en zorgprofessionals ontmoeten en leren met elkaar. Elke dinsdag worden er thema’s besproken die actueel zijn op de Bachweg. De expertise van zorgprofessionals wordt ingezet en de docent helpt om eerder opgedane kennis te koppelen aan leersituaties.
 
Renata Dijk, manager Zorgopleidingen van MBO College Almere: “Het doel is om de toekomstige zorgprofessionals beter toe te rusten om de cliënt van Triade te begeleiden met hun woon-, werk- en zorgvragen. Maar andersom is ook het geval. De zorgprofessionals van Triade leren van de lessen op de locatie en junior medewerkers kunnen aansluiten bij de studenten. Zo leert iedereen van elkaar.”

Duurzame samenwerking
Totaal neemt een groep van 25 studenten deel aan deze nieuwe vorm van opleiden in de praktijk van Triade. Naast de pilot op de Bachweg, krijgen studenten ook op andere zorglocaties van Triade hun praktijkplek. Mede dankzij subsidie van de Provincie Flevoland kan deze duurzame samenwerking tussen onderwijs en zorginstellingen in Flevoland worden gerealiseerd.
 
Triade biedt ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking (gehandicaptenzorg) en/of psychiatrische aandoening (geestelijke gezondheidszorg). We helpen mensen meer invloed op hun leven te krijgen en zelfstandig te zijn, waar dat mogelijk is. Triade biedt beschermde woonomgevingen, dagbesteding en ondersteuning thuis of op het werk. Met circa 1.400 medewerkers en 400 vrijwilligers bieden we ondersteuning op maat aan meer dan 1.500 cliënten in Flevoland en omgeving.
 

Ander nieuws

Nieuws Duurzaamheid raakt al onze studenten, opleidingen en bedrijfsvoering Dieuwertje Westerbaan is lid van het Strategisch Transitie Team en drager van het strategisch thema duurzaamheid binnen het ROC van Amsterdam...
Nieuws ROC van Amsterdam - Flevoland neemt elektrisch vliegtuig in gebruik en start fieldlab op Lelystad Airport Het ROC van Amsterdam - Flevoland heeft onlangs een elektrisch vliegtuig, de Pipistrel Velis Electro, aangeschaft en gaat deze luchtwaardig houden... MBO College Airport
Nieuws ‘Het verder vormgeven van Diversiteit & Inclusie is iets wat we sámen moeten doen’ Vanuit het Strategisch Transitie Team zet André Cairo het thema Inclusie uit onze meerjarenstrategie op de kaart.
Bekijk al het nieuws