Studenten met een droom vallen in de prijzen
Jesper van Dijk is 2e jaars student Sport & Bewegen: “Dit is altijd al wel een droom van mij geweest. Toen ik voor het eerst bij de fysiotherapeut kwam en zag hoe deze te werk ging, vond ik dat heel gaaf. Toen ik hoorde dat niet iedereen zo’n behandeling kan betalen dacht ik: hier ga ik later verandering in brengen! Ik wil deze mensen echt graag helpen.”  
 
Jesper moet nog wel zijn opleiding afmaken en stage lopen maar als het enigszins kan wil hij zijn project alvast opzetten. “Het past ook wel in mijn opleiding en ik hoop het keuzedeel sportmassage te gaan doen. Daar heb ik in de praktijk en in mijn vervolgopleiding zeker wat aan.”

Je droom waarmaken moet je zelf doen maar hulp en support is altijd handig. Wat heb jij nodig?
“Ik heb iemand nodig die mij kan helpen aan een toekomstplan omdat ik voor mijzelf af en toe te impulsieve beslissingen maak. En ook heb ik iemand nodig die kan helpen om te kijken hoe je een bedrijf kan starten.  
 
Poonam is vorig jaar begonnen met mijn haar beautybedrijf ‘V for Beauty’. Ze doet nu het tweede jaar van de opleiding Marketing & Communicatie. “Nu doe ik vooral wimpers en wenkbrauwen in mijn studio thuis, en daarnaast verkoop ik ook producten. Mijn droom is om dit uit te bouwen, een eigen salon te starten en mensen in dienst te nemen.”, vertelt Poonam enthousiast.
 
Ze wilde al een hele tijd voor zichzelf beginnen. “Ik ben begonnen met na te gaan wat mij nou uniek maakt en waar ik goed in ben. Ik werkte al een tijdje in de beautybranche en maakte bij parfumerie Douglas klanten op. Toen heb ik besloten om mijn skills uit te breiden en ook wimpers en wenkbrauwen te gaan doen. Een paar dagen daarna heb ik een domeinnaam gekocht, een Instagram en Facebook aangemaakt en een to do list gemaakt.”
 
Promotie via social media
“Het begon een beetje in mijn eigen familie en vriendenkring. Op een gegeven moment ben ik begonnen met advertenties op social, en na een aantal maanden kreeg ik de eerste ‘onbekende’ klanten. Er zijn nu een paar mensen die vaste klant zijn geworden, dat is wel heel leuk om te merken!”
 
Met een eigen salon heb je ook een eigen website nodig maar daar moet Poonam zich echt nog in verdiepen zegt ze. “Mijn site is wel live maar ik moet hem nog verder opbouwen en vullen. Daarnaast wil ik me graag meer richten op een social media strategie. Nu plaats ik vooral foto’s, maar ik wil misschien wat meer verschillende soorten content verkennen. Ik wil nu ook verder met visagie om dat er straks bij te gaan doen.”
 
Welke hulp en support heb jij nodig om je droom waar te maken?
“Ik zou wel willen leren Photoshoppen, zodat ik zelf materiaal kan vormgeven. Daarnaast moet ik me dus verdiepen in Wordpress om mijn website te finetunen. Soms merk ik dat ik zoekende ben ik hoe ik kan groeien en meer naamsbekendheid kan krijgen. Mijn advertenties worden wel veel bekeken maar ik krijg er relatief weinig boekingen uit. Soms twijfel ik of mijn foto’s wel genoeg spreken enzo. Daar zou ik wel een plan voor willen opstellen.”
 
En de andere dromen dan?
Een aantal studenten wilde graag iets met muziek doen: zingen, rappen, maken. Binnenkort wordt een workshop muziek ingepland voor deze groep.
Een van de andere studenten die haar droom deelde gaat in gesprek met de mensen van daretodreamin036 om daar haar mogelijkheden te onderzoeken. www.daretodreamin036.nl is een initiatief van de gemeente Almere. Zij denken graag met je mee hoe je je droom een stapje verder kunt brengen.
 
We houden je op de hoogte van het avontuur dat onze studenten aan gaan.
Ook je droom delen? Ga naar ikveroverdewereld.nl

jasper.jpg

Ander nieuws

Nieuws LOB Experience: de aftermovie Met bijna honderd verschillende LOB-activiteiten konden jongeren uit het vmbo en mbo tijdens Skills The Finals kennismaken met verschillende mbo...
Nieuws Wethouder Mbarki overhandigt de MBO-agenda De Gemeente Amsterdam brengt opnieuw de MBO-Agenda uit. Daarin staan afspraken om het mbo-onderwijs nog beter te maken en aan te laten sluiten op... MBO College Zuidoost
Nieuws Bekijk de aftermovie van Skills The Finals Op donderdag 23 en vrijdag 24 maart vond Skills The Finals plaats in RAI Amsterdam. 
Bekijk al het nieuws