Tweetalig Onderwijs bij Sport & Bewegen - MBO College Poort

Het tweetalige onderwijsprogramma houdt in dat studenten naast hun ‘normale’ Engelse lessen ook beroepsgerichte vakken in het Engels volgen. Ze spreken Engels met hun docenten, krijgen Engelstalige leermiddelen en volgen alle sportlessen en studiecoaching in het Engels. Op deze manier krijgen studenten de kans om hun beheersing van de Engelse taal flink te verbeteren.

Internationale contacten
Joris Kremers vertelt enthousiast over de nieuwe tweetalige sportopleidingen. “Wij zien een groeiende wens van studenten om een groot deel van hun vakken ook in het Engels te kunnen volgen. Studenten die tweetalig onderwijs volgen, zijn beter voorbereid op de arbeidsmarkt die steeds meer gericht is op internationale contacten. Steeds meer afgestudeerde sportstudenten vertrekken naar het buitenland of geven hier in Nederland training of les aan bijvoorbeeld expats. Maar uiteraard verbreed het leren van een nieuwe taal hun horizon en voegt het een nuttige vaardigheid toe”, aldus Kremers. 

Buitenlandstages
Het TTO-programma is ook voor studenten met ambitie om in het buitenland stage te lopen van groot voordeel. “Tijdens je studie kun je op MBO College Poort al op buitenlandstage. Veel van onze sportstudenten doen ervaring op in onder andere Malta, Spanje en Finland en met het volgen van het tweetalige traject zijn studenten ook daar goed op voorbereid”, aldus Kremers. 

Bekijk onze tweetalige sportopleidingen op:

- Sport & Bewegingsleider (niveau 3) - tweetalig onderwijs
- Sport & Bewegingscoördinator (niveau 4) - tweetalig onderwijs

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Joris Kremers via j.kremers@rocvf.nl

Kijk voor al onze opleidingen op www.mbocollegepoort.nl

Ander nieuws

Nieuws LOB Experience: de aftermovie Met bijna honderd verschillende LOB-activiteiten konden jongeren uit het vmbo en mbo tijdens Skills The Finals kennismaken met verschillende mbo...
Nieuws Wethouder Mbarki overhandigt de MBO-agenda De Gemeente Amsterdam brengt opnieuw de MBO-Agenda uit. Daarin staan afspraken om het mbo-onderwijs nog beter te maken en aan te laten sluiten op... MBO College Zuidoost
Nieuws Bekijk de aftermovie van Skills The Finals Op donderdag 23 en vrijdag 24 maart vond Skills The Finals plaats in RAI Amsterdam. 
Bekijk al het nieuws