Gepersonaliseerd lesmateriaal voor studenten
Op 9 september ontvingen 200 studenten van MBO College Almere hun eigen magazine. Zij gaan dat gebruiken tijdens hun opleiding tot mediavormgever of DTP'er. Dit lesmateriaal kwam tot stand door een samenwerking tussen MBO College Almere van het ROC van Flevoland en F&L Publishing Group. Hiermee willen beide partijen meer mogelijkheden creëren voor docenten om bestaand lesmateriaal te verrijken met hun eigen ideeën en methodieken. Zo bepalen ze samen met studenten hoe de lesstof eruitziet.

De studenten van de opleidingen Mediavormgever en Allround DTP'er kregen het lesmateriaal uitgereikt door hun docenten in de vorm van een geprint magazine. Dat biedt ook toegang tot digitale content. Naast het feit dat het lesmateriaal specifiek voor deze opleiding is gemaakt, ontwierp elke student zijn eigen cover. Dit resulteerde in 200 unieke magazines. 

 

Perfecte match 

Het lesmateriaal is door docent Matt van Gelder de Neuville samengesteld in de vorm van een magazine. Vanuit de periodieke uitgaves Photoshop Magazine & Webdesigner Magazine heeft F&L Publishing Group veel praktische workshops beschikbaar om de studenten op een toegankelijke manier wegwijs te maken in het programma Photoshop. Deze content is aangevuld met op maat gemaakte content voor de studenten. Van Gelder de Neuville: "Doordat ik als docent de ruimte krijg om mijn eigen lesmateriaal samen te stellen, is er een perfecte match met mijn lessen. Dit maakt het lesmateriaal interessanter én waardevoller voor de studenten.

Daarnaast konden we de nieuwste content uit Photoshop Magazine gebruiken waardoor het lesmateriaal zeer actueel is." Iedere student heeft zijn eigen cover ontworpen. Deze co-creatie zorgt voor meer betrokkenheid bij de lesinhoud. Student Roel van der Griend: "Ik heb hier hard aan gewerkt, want ik kende het programma InDesign niet. Ik ben heel tevreden met mijn eigen lesboek. Ik heb nu al zin om er verder mee aan de slag te gaan."
 

Blended learning 

Leren met de meer traditionele lesmethodes én de nieuwe mogelijkheden op digitaal vlak is het nieuwe credo. Een mix, een blend, van oud en nieuw. Juist deze combinatie zorgt ervoor dat studenten de stof het beste tot zich nemen. In het lesmagazine zijn links toegevoegd naar te downloaden of te bekijken content, zoals YouTube video’s en workshopbestanden.
 

Elke student een magazine

De magazines zijn gepersonaliseerd, met als resultaat een magazine voor elke student. Paul Lemmens, uitgever bij F&L Publishing: "Deze uitgave is een mooi resultaat van de eerste stap in de samenwerking tussen onze uitgeverij, het ROC van Flevoland en het onderwijs in het algemeen. In de toekomst gaan er nog vele volgen. Door de moderne druktechnieken in combinatie met de unieke werkwijze van onze uitgeverij is het voor docenten en scholen interessant om met ons samen te werken. We kunnen tot op persoonsniveau onze producten differentiëren, wat een scala aan mogelijkheden biedt voor docenten en studenten."

Ander nieuws

Nieuws Website ROC van Flevoland live! De nieuwe website van ROC van Flevoland is live! Bekijk het filmpje en je weet alles over de nieuwe website.
Nieuws Studenten beveiligen triatlon Challenge Almere-Amsterdam goede leerschool voor studenten Beveiliger van MBO College Almere. MBO College Almere
Nieuws Betere aansluiting tussen praktijk en opleiding door vernieuwd kwalificatiedossier Hoe bereid je studenten nog beter voor op de praktijk? Het vernieuwde kwalificatiedossier moet uitkomst bieden.
Bekijk al het nieuws