Studenten beveiligen triatlon
Ruim 50 studenten van de opleiding Beveiliger van MBO College Almere hielpen afgelopen weekend bij de triatlon Challenge Almere-Amsterdam. Samen met de beveiligers van de organisatie zorgden zij ervoor dat het evenement in goede banen werd geleid en dat de organisatie kan terugkijken op een succesvol evenement.
 

Leerzame dagen

De studenten werden in ploegendiensten ingezet voor diverse taken op het evenement. Zo hielpen ze bijvoorbeeld bij het regelen van het verkeer, zorgden ze ervoor dat de dure fietsen van de deelnemers niet gestolen of beschadigd raakten en waren ze aanspreekpunt voor mensen die de weg zoeken. Voor de studenten waren het lange, maar leerzame dagen. Ze leerden van de professionals waar ze op moeten letten bij zo’n groot evenement. Als ze hulp nodig hadden dan konden ze die via de portofoon oproepen.
 

Even wennen

Docent Ronald Kruisman geeft aan dat de studenten het evenement als leuk en leerzaam ervaren. "In het begin moeten de studenten nog wat wennen, maar na een paar uur zie je ze groeien in hun rol. Ze spreken mensen gemakkelijker aan en weten snel hoe ze in bepaalde situaties moeten handelen. Het is een goede leerschool voor de studenten. Ze leren na een paar weken school al hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Ze krijgen daarmee een goede indruk van het beroep waarvoor ze worden opgeleid."
 

Ander nieuws

Nieuws Website ROC van Flevoland live! De nieuwe website van ROC van Flevoland is live! Bekijk het filmpje en je weet alles over de nieuwe website.
Nieuws Gepersonaliseerd lesmateriaal voor studenten Studenten Media & Vormgeving van MBO College Almere aan de slag met op maat gemaakte magazines. MBO College Almere
Nieuws Betere aansluiting tussen praktijk en opleiding door vernieuwd kwalificatiedossier Hoe bereid je studenten nog beter voor op de praktijk? Het vernieuwde kwalificatiedossier moet uitkomst bieden.
Bekijk al het nieuws