Coronavirus

Het coronavirus en de maatregelen van het kabinet hebben ingrijpende gevolgen voor iedereen. Dat geldt ook voor het ROC van Amsterdam-Flevoland. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie en data.

Lees hieronder verder...

» Bekijk ook de veelgestelde vragen

Onderwijs per 30 augustus

Alle onderwijs- en praktijkactiviteiten kunnen weer plaatsvinden op de onderwijslocaties. Dat betekent dat voor studenten en medewerkers de normale aanwezigheidsplicht weer geldt. Er hoeft onderling geen afstand te worden gehouden. Dit geldt voor zowel studenten als medewerkers bij alle activiteiten in het onderwijsgebouw, ook bij overleg tussen medewerkers onderling of een vergadering. Ook in het nieuwe schooljaar blijven de hygi├źneregels van kracht. En we blijven thuis bij klachten en laten ons testen bij de GGD.

We hebben afgelopen tijd veel ervaring opgedaan met online onderwijs en samenwerken. We behouden online leermethoden, maar onderwijs en interactie vinden veelal op de schoollocatie plaats. Per opleiding wordt gekeken naar een goede, doordachte mix van online leeromgevingen, fysiek- en praktijkonderwijs.

Mondkapjes en looproutes

Bij verplaatsingen in de gangen is een mondkapje verplicht. Op een vaste zitplaats bijvoorbeeld in de klas kan het mondkapje af, met uitzondering van praktijklessen waarbij brancheprotocollen mondkapjes verplichtstellen. Ook zijn er looproutes aangebracht per onderwijslocatie zodat het niet te druk wordt op bepaalde plekken. We vragen iedereen om zich daaraan te houden, zodat we gezamenlijk verantwoordelijk omgaan met de ruimte die het mbo krijgt.

Evenementen en introductieactiviteiten

Alle onderwijs gerelateerde (introductie)activiteiten mogen vanaf 30 augustus plaatsvinden zonder anderhalve meter, maar met de maximale groepsgrootte van 75 personen per ruimte. Voor sociale introductieactiviteiten gelden de regels zoals die ook voor horeca en evenementen gelden. Bijeenkomsten eindigen uiterlijk om 22.00 uur. Overnachtingen zijn niet toegestaan.

Zelftesten en vaccineren

Het ministerie vraagt ons om regelmatig een zelftest te doen, omdat je onbewust het virus met je mee kunt dragen en verder verspreiden. Het advies is om dit twee keer per week te doen. Zelftesten zijn voor studenten en medewerkers verkrijgbaar via www.zelftestonderwijs.nl. Inloggen kan met je talnet-account.
Iedereen vanaf 12 jaar mag zich laten vaccineren in Nederland. Wij hopen dat elke student en medewerker van het ROC van Amsterdam - Flevoland ervoor kiest om dit te doen, maar het blijft uiteraard een vrije keuze. Op veel plekken is het mogelijk om dat zonder afspraak bij de GGD te doen. Ook zijn er regionale initiatieven waarbij er prikbussen worden ingezet. Zie www.prikkenzonderafspraak.nl.

Ventilatie

De luchtventilatie in schoollocaties is met de laatste inzichten van het RIVM zorgvuldig onder de loep genomen. Het RIVM stelt dat de huidige bouwregelgeving voldoet om verspreiding van het covid19 virus door middel van aerosolen te minimaliseren. De installaties van het ROC van Amsterdam - Flevoland voldoen aan deze eisen.

Heb je nog vragen?

» Bekijk de veelgestelde vragen

Mail voor ROC van Amsterdam naar corona@rocva.nl
Mail voor ROC van Flevoland naar corona@rocvf.nl