Entertainer

Acteur - 25472
MBO College Poort
Jasper Warnerstraat 20, Almere Poort
4
3jr.
Aanmelden gesloten
BOL 25472
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Ben je creatief, flexibel, sociaal, weet je van aanpakken en heb je geen negen-tot-vijf mentaliteit, dan beschik je in ieder geval over de basiseigenschappen die absoluut nodig zijn voor deze opleiding. Herken jij jezelf hierin? Dan is deze opleiding tot Entertainer echt wat voor jou.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Theorie en praktijk worden met elkaar verbonden door middel van het gebruik van verschillende onderwijsvormen. Centraal staat het theaterproductiebedrijf 'On Stage', waarin je leert om voorstellingen en evenementen te maken en te organiseren. De voorstellingen komen uit in theaters in de regio Almere / Lelystad. Daarnaast zijn er trainingen, workshops, colleges, werkgroepen en masterclasses om je zoveel mogelijk kennis en vaardigheden aan te leren die je kunt gebruiken in de praktijk. 
 
Je zal veelal de gehele week en soms in het weekend en ‘s avonds activiteiten moeten ondernemen voor je studie. Het werken op tijden wanneer andere mensen veelal vrij zijn is kenmerkend voor het beroepenveld waar je voor opgeleid wordt. 
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Het eerste jaar van de opleiding is een basisjaar, waarin je kennis maakt met de verschillende facetten van het maken en organiseren van voorstellingen en evenementen. Halverwege het basisjaar kies je één van de drie afstudeerrichtingen, waaronder Entertainer, en spits je je toe op je specifieke vakgebied. De mogelijkheid blijft bestaan om je eigen studie aan te vullen met onderdelen uit een andere richting. 
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Als Entertainer ben je bezig met veel verschillende dingen. Van organiseren tot het vermaken van mensen met toneel, zang en dans of een combinatie daarvan. Je werkt in de studio, in theaters, buurthuizen, op straat, pretparken, vakantieoorden, noem maar op. Het kan zijn dat je werkt in grote, commerciële producties, maar net zo goed in kleine, gesubsidieerde varianten. 
 
Je zal als Entertainer of artiest steeds bezig zijn met het opbouwen van netwerken, het verzorgen van je eigen administratie, ontwikkelen van projectvoorstellen en het zoeken van financieringen bij overheids- en particuliere fondsen en sponsors. Entertainers vinden werk binnen de mediawereld, het toerisme of de horecasector, in trainingssituaties, maar ook in het onderwijs of de kunsteducatie. Iedere Entertainer creëert zijn eigen werk, wat zeker in het begin heel veel tijd en energie gaat kosten, zonder garantie op succes.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Welke vooropleiding heb je nodig?

Je bent welkom met het vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg of een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4. Met een havo diploma ben je natuurlijk ook welkom. Onderdeel van de inschrijving is een intake, waarvoor je zoveel mogelijk “bewijzen” van je geschiktheid voor de gekozen richting meeneemt. De meest geschikte kandidaten worden geplaatst.

Lees verder
  
Lees verder
  • Het diploma biedt een mogelijke doorstroming naar een hbo leraren opleiding drama of toneelschool
  • Deze opleidingen hebben een beperkte capaciteit en zullen studenten selecteren op basis van een intake en auditie
Lees verder
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Pagina inhoud

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze opleiding kun je hieronder je e-mailadres invullen.Bedankt!

Check je e-mail voor meer informatie.