Entertainer

Leidinggevende leisure & hospitality - 25351
MBO College Poort
Winterspelenplein 25, Almere Poort
4
3jr.
aug
jan
BOL 25351
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Ben je creatief, flexibel, sociaal, weet je van aanpakken en heb je geen negen-tot-vijf mentaliteit, dan beschik je in ieder geval over de basiseigenschappen die absoluut nodig zijn voor deze opleiding. Herken jij jezelf hierin? Dan is deze opleiding tot Entertainer echt wat voor jou.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Theorie en praktijk worden met elkaar verbonden door middel van het gebruik van verschillende onderwijsvormen. Centraal staat het theaterproductiebedrijf 'On Stage', waarin je leert om voorstellingen en evenementen te maken en te organiseren. De voorstellingen komen uit in theaters in de regio Almere / Lelystad. Daarnaast zijn er trainingen, workshops, colleges, werkgroepen en masterclasses om je zoveel mogelijk kennis en vaardigheden aan te leren die je kunt gebruiken in de praktijk. 
 
Je zal veelal de gehele week en soms in het weekend en ‘s avonds activiteiten moeten ondernemen voor je studie. Het werken op tijden wanneer andere mensen veelal vrij zijn is kenmerkend voor het beroepenveld waar je voor opgeleid wordt. 
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Het eerste jaar van de opleiding is een basisjaar, waarin je kennis maakt met de verschillende facetten van het maken en organiseren van voorstellingen en evenementen. Halverwege het basisjaar kies je één van de drie afstudeerrichtingen, waaronder Entertainer, en spits je je toe op je specifieke vakgebied. De mogelijkheid blijft bestaan om je eigen studie aan te vullen met onderdelen uit een andere richting. 
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Als Entertainer ben je bezig met veel verschillende dingen. Van organiseren tot het vermaken van mensen met toneel, zang en dans of een combinatie daarvan. Je werkt in de studio, in theaters, buurthuizen, op straat, pretparken, vakantieoorden, noem maar op. Het kan zijn dat je werkt in grote, commerciële producties, maar net zo goed in kleine, gesubsidieerde varianten. 
 
Je zal als Entertainer of artiest steeds bezig zijn met het opbouwen van netwerken, het verzorgen van je eigen administratie, ontwikkelen van projectvoorstellen en het zoeken van financieringen bij overheids- en particuliere fondsen en sponsors. Entertainers vinden werk binnen de mediawereld, het toerisme of de horecasector, in trainingssituaties, maar ook in het onderwijs of de kunsteducatie. Iedere Entertainer creëert zijn eigen werk, wat zeker in het begin heel veel tijd en energie gaat kosten, zonder garantie op succes.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.
 
Welke vooropleiding heb je nodig?
Je bent welkom met het vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg of een overgangsbewijs van havo/vwo-4. Met een havo-diploma ben je natuurlijk ook welkom. Onderdeel van de inschrijving is een intake, waarvoor je zoveel mogelijk 'bewijzen' van je geschiktheid voor de gekozen richting meeneemt. De meest geschikte kandidaten worden geplaatst.

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
  • Het diploma biedt een mogelijke doorstroming naar een hbo lerarenopleiding drama of toneelschool
  • Deze opleidingen hebben een beperkte capaciteit en zullen studenten selecteren op basis van een intake en auditie
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende studiekosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Studiekosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over studiekosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten voor het eerste leerjaar van de opleiding. De kosten per mbo-college kunnen verschillen, vanwege een andere invulling van het lesprogramma. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 

MBO College Poort - indicatie kosten BOL: € 121, exclusief verplichte laptop. 
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Meld je aan