Creative Entrepreneurship

Vakman-ondernemer - 25165

Let op: vanaf 1 oktober 2023 kun je je aanmelden voor augustus 2024.
Helaas kun je je niet meer aanmelden voor deze opleiding op MBO College Poort. ROC van Amsterdam, MBO College Zuidoost biedt dezelfde opleiding aan. Daar heet de opleiding StartUp Ondernemen. Klik hier voor meer informatie

VOOR (TOEKOMSTIGE) ONDERNEMERS OF ZZP'ERS.

Dit is een specialistische opleiding waarvoor toelatingsvoorwaarden gelden. Je hebt een afgeronde mbo niveau 3- of 4-opleiding nodig om je aan te melden voor deze opleiding.  
MBO College Poort
Winterspelenplein 25, Almere Poort
4
1 jr.
Aanmelden gesloten
BOL 25165
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Droom jij van je eigen bedrijf? Misschien ben je zelfs al gestart of wil je een bedrijf overnemen? Er komt veel op je af en iemand die met je meedenkt zou handig zijn. Dat kan met de éénjarige kopopleiding Creative Entrepreneurship.

Bij MBO College Poort sta jij met het opstellen van je ondernemingsplan centraal: het uitgangspunt is jouw businessidee. Je kunt met al je vragen terecht bij ervaren ondernemers. Businessprofessionals helpen jou met het opzetten van je ondernemingsplan. Van idee tot begroting en van productontwikkeling tot promotie.

De opleiding sluit perfect aan als jij na het behalen van je mbo-diploma op niveau 3 of 4 je eigen onderneming wilt starten. Gedurende de opleiding krijg jij begeleiding tijdens alle fases van deze uitdaging. Als je al een tijdje van school bent, kan dat ook. Wil jij je ondernemersdroom waarmaken? Het kan bij MBO College Poort!

Hoe ziet de opleiding eruit?

Afhankelijk van waar jij staat met jouw plan, kijken we samen met jou wat de volgende stap is. Heb jij het gat in de markt al ontdekt? Met behulp van design thinking gaan we aan de slag om een oplossing te creëren. Je doet marktonderzoek en werkt aan een goed doordacht bedrijfsplan.

Ben je creatief of juist heel technisch, maar minder goed met cijfertjes? Wij leren je de nieuwste tools om je boekhouding op te zetten. We helpen je met netwerken, slimme content voor je website, social media en een briljante presentatie voor je bedrijfspitch.

Binnen de opleiding is ook ruimte om te leren bij verschillende stagebedrijven en het volgen van keuzevakken. Dit geeft ruimte om te verdiepen in onderwerpen als duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen, innovatie, personeel, e-commerce en persoonlijk profileren.

De opleiding bieden we als BOL-opleiding aan en duurt één jaar. Je hebt een afgeronde mbo niveau 3- of 4-opleiding nodig om je aan te melden voor deze opleiding. Met de opleiding Creative Entrepreneurship behaal je het niveau 4-diploma Vakman Ondernemer.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Met een afgeronde niveau 3 (of 4) mbo-opleiding ben je een vakman/-vrouw in jouw vakgebied. Deze kennis heb je al, maar hoe start je een bedrijf? Daar heb je andere vaardigheden voor nodig. Die leer je tijdens de opleiding Creative Entrepreneurship.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Start je eigen bedrijf.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Dit is een specialistische opleiding waarvoor toelatingsvoorwaarden gelden. Je hebt een afgeronde mbo niveau 3- of 4-opleiding nodig om je aan te melden voor deze opleiding.
 
Lees verder
- AD Commerciële Economie
- AD Ondernemen
- Hbo Commerciële Economie
- Hbo Bedrijfskunde
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De kosten per mbo-college kunnen verschillen, vanwege een andere invulling van het lesprogramma. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 

​MBO College Poort - indicatie kosten BOL: volgt later.
Lees verder
De student en beroepsbeeld

Bekijk hier de video!

Kun je ondernemen leren?

Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Junior Accountmanager
Junior Accountmanager
Leerweg BOL
Niveau 4
Retailmanager
Retailmanager
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Retailspecialist
Retailspecialist
Leerweg BBL
Niveau 3
Pagina inhoud
Brochure
Creative Entrepreneurship Ontvangen per post Downloaden als PDF