ICT- en Mediabeheerder

Expert IT systems and devices - 25606
Sector:
ICT
MBO College Almere
Straat van Florida 1, Almere Buiten
4
3jr.
Meerdere startdata
aug
nov
dec
jan
jan
mrt
apr
BOL 25606
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

De ict- en mediabeheerder stelt zich klantgericht, pro-actief, kritisch en flexibel op. Hij kan goed samenwerken, werkt nauwkeurig, heeft doorzettingsvermogen, neemt zijn verantwoordelijkheid en kan goed omgaan met tijdsdruk. Van hem wordt verwacht dat hij diepgaande kennis heeft van de technische kant van een netwerkinfrastructuur; hij vervult daarvoor ook een vraagbaakfunctie voor collega’s. Tenslotte dient hij er zich van bewust te zijn dat hij een voorbeeldfunctie heeft voor eindgebruikers en collega’s. Als jij je herkent in dit profiel, dan is deze opleiding iets voor jou!

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je kunt deze opleiding doen via de BOL. Je gaat naar school en doet je praktijkervaring op tijdens je opleiding op school en tijdens je stage, die wij BPV (Beroepspraktijkvorming) noemen. Die BPV doorloop je bij een erkend leerbedrijf. De BOL is ongeveer 60% school en 40% praktijk.

Je start met de opleiding ict- en mediabeheerder. Aan het eind van je tweede jaar kies je een uitstroomrichting: ict-beheerder of netwerkbeheerder. Daarnaast heb je de mogelijkheid zelf je onderwijs aan te vullen met keuzedelen.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert een ontwerp opleveren van (een onderdeel van) een informatiesysteem en een plan van aanpak opstellen, je leert hoe je een testomgeving moet realiseren en het uitvoeren van een implementatieplan, je leert hoe je informatie behoeftes kunt vaststellen, hoe je ondersteuning kunt bieden bij acceptatietests. Verder leer je hoe je zoveel mogelijk storingen kunt voorkomen en hoe je deze moet lokaliseren en verhelpen als ze er toch zijn. Je leert procedures op te stellen en hoe je deze moet bewaken.
Cyber Security wordt een steeds belangrijker onderdeel van het ict-onderwijs. Het ROCvF werkt met het bedrijfsleven en de Hva samen binnen het Cyber Security Centre (Metropool Regio Amsterdam). Zo krijg jij altijd de laatste ontwikkelingen op het gebied van Cyber Security mee!
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Medewerkers van een bedrijf maken veel gebruik van e-mails, geven presentaties en voeren telefoongesprekken. Als ict- en mediabeheerder richt je je vooral op het onderhoud, het beheer en de beveiliging van kleine tot middelgrote netwerken. Daarvoor gebruik je allerlei protocollen, besturings- en toepassingssoftware.

Zelfstandig of in teamverband bewaak je het netwerk (inclusief intranet en internet) tegen bijvoorbeeld virussen. Ook houd je je ogen goed open voor nieuwe producten en praat je veel met je collega’s hierover. Als er een probleem is dan los je het op en je zorgt dat het niet nog eens gebeurt.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder

Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. 

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.  
 
  • Wil je de BBL-opleiding volgen? Dan moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Ga jij na je opleiding liever direct aan de slag als professional of weet je nog niet zeker of je wilt doorstuderen? En heb je een vmbo-diploma Kb/G? Dan is de opleiding Medewerker beheer ICT op niveau 3 misschien iets voor jou.
Als je kiest voor de opleiding Netwerkbeheerder 4 en tijdens je studie blijkt dat de niveau 3 opleiding Medewerker beheer ICT beter bij je past, dan bestaat de mogelijkheid om over te stappen.

Wil je doorstuderen aan het hbo en heb jij een vmbo-diploma Kb/G/T-leerweg, dan kun je kiezen voor deze niveau 4 opleiding. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/ vwo-4 volstaat ook, evenals een relevant mbo-3 diploma.
Met het diploma ICT-beheerder of Netwerkbeheerder kun je bijvoorbeeld verder studeren aan het hbo in de richting technische en bedrijfskundige informatica.
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.
 
MBO College Almere - indicatie kosten BOL: € 389, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Software Developer
Software Developer
Leerweg BOL
Niveau 4
Expert IT Systems & Devices
Expert IT Systems & Devices
Leerweg BOL
Niveau 4
System Automation & Smart Industry
System Automation & Smart Industry
Leerweg BOL
Niveau 4
IT Systems & Devices
IT Systems & Devices
Leerweg BOL
Niveau 3|4
Allround Medewerker IT Systems & Devices
Allround Medewerker IT Systems & Devices
Leerweg BOL
Niveau 3
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Meld je aan