ICT- en Mediabeheerder

Netwerk- en mediabeheerder - 25190
Sector:
ICT
MBO College Almere
Straat van Florida 1, Almere Buiten
4
3jr.
jan
aug
BOL 25190
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

De ict- en mediabeheerder stelt zich klantgericht, pro-actief, kritisch en flexibel op. Hij kan goed samenwerken, werkt nauwkeurig, heeft doorzettingsvermogen, neemt zijn verantwoordelijkheid en kan goed omgaan met tijdsdruk. Van hem wordt verwacht dat hij diepgaande kennis heeft van de technische kant van een netwerkinfrastructuur; hij vervult daarvoor ook een vraagbaakfunctie voor collega’s. Tenslotte dient hij er zich van bewust te zijn dat hij een voorbeeldfunctie heeft voor eindgebruikers en collega’s. Als jij je herkent in dit profiel, dan is deze opleiding iets voor jou!

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je kunt deze opleiding doen via de BOL. Je gaat naar school en doet je praktijkervaring op tijdens je opleiding op school en tijdens je stage, die wij BPV (Beroepspraktijkvorming) noemen. Die BPV doorloop je bij een erkend leerbedrijf. De BOL is ongeveer 60% school en 40% praktijk.

Je start met de opleiding ict- en mediabeheerder. Aan het eind van je tweede jaar kies je een uitstroomrichting: ict-beheerder of netwerkbeheerder. Daarnaast heb je de mogelijkheid zelf je onderwijs aan te vullen met keuzedelen.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert een ontwerp opleveren van (een onderdeel van) een informatiesysteem en een plan van aanpak opstellen, je leert hoe je een testomgeving moet realiseren en het uitvoeren van een implementatieplan, je leert hoe je informatie behoeftes kunt vaststellen, hoe je ondersteuning kunt bieden bij acceptatietests. Verder leer je hoe je zoveel mogelijk storingen kunt voorkomen en hoe je deze moet lokaliseren en verhelpen als ze er toch zijn. Je leert procedures op te stellen en hoe je deze moet bewaken.
Cyber Security wordt een steeds belangrijker onderdeel van het ict-onderwijs. Het ROCvF werkt met het bedrijfsleven en de Hva samen binnen het Cyber Security Centre (Metropool Regio Amsterdam). Zo krijg jij altijd de laatste ontwikkelingen op het gebied van Cyber Security mee!
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Medewerkers van een bedrijf maken veel gebruik van e-mails, geven presentaties en voeren telefoongesprekken. Als ict- en mediabeheerder richt je je vooral op het onderhoud, het beheer en de beveiliging van kleine tot middelgrote netwerken. Daarvoor gebruik je allerlei protocollen, besturings- en toepassingssoftware.

Zelfstandig of in teamverband bewaak je het netwerk (inclusief intranet en internet) tegen bijvoorbeeld virussen. Ook houd je je ogen goed open voor nieuwe producten en praat je veel met je collega’s hierover. Als er een probleem is dan los je het op en je zorgt dat het niet nog eens gebeurt.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. 
Lees verder

Kennismaking

Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.  


Lees verder
Ga jij na je opleiding liever direct aan de slag als professional of weet je nog niet zeker of je wilt doorstuderen? En heb je een vmbo-diploma Kb/G? Dan is de opleiding Medewerker beheer ICT op niveau 3 misschien iets voor jou.
Als je kiest voor de opleiding Netwerkbeheerder 4 en tijdens je studie blijkt dat de niveau 3 opleiding Medewerker beheer ICT beter bij je past, dan bestaat de mogelijkheid om over te stappen.

Wil je doorstuderen aan het hbo en heb jij een vmbo-diploma Kb/G/T-leerweg, dan kun je kiezen voor deze niveau 4 opleiding. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/ vwo-4 volstaat ook, evenals een relevant mbo-3 diploma.
Met het diploma ict-beheerder of netwerkbeheerder kun je bijvoorbeeld verder studeren aan het hbo in de richting technische en bedrijfskundige informatica.
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Je hebt boeken, readers en andere leermiddelen nodig
  • Soms betaal je een extra bijdrage. Bijvoorbeeld voor een excursie
  • ​Je hebt een laptop nodig
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

ICT-beheerder

ICT-beheerder

Leerweg BOL
Niveau 4
Applicatieontwikkelaar

Applicatieontwikkelaar

Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Medewerker Beheer ICT

Medewerker Beheer ICT

Leerweg BOL
Niveau 3

Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.

Er is een profiel voor je aangemaakt

In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Meld je aan