Mediavormgever

Mediavormgever - 25201
MBO College Almere
Straat van Florida 1, Almere Buiten
4
3jr.
jan
aug
BOL 25201
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Een vormgever geeft letterlijk vorm aan een idee. Dat is heel bijzonder werk. Je maakt concreet wat iemand anders als plan in zijn hoofd heeft. Als je die creativiteit bezit, is dit een fantastische opleiding. Je bewerkt materialen, ontwerpt vanuit het niets en zorgt dat uiteindelijk een boodschap overkomt. Je doet dit in overleg met je opdrachtgever. Dus je moet communicatie met anderen wel leuk vinden. Een beetje eigenwijs zijn mag. Maar je moet ook met respect met je klant kunnen omgaan en zijn ideeën verwezenlijken. Voel jij je aangesproken? Dan is deze opleiding echt wat voor jou.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Deze opleiding bieden wij aan via de BOL. Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens de stage, die wij BPV (Beroepspraktijkvorming) noemen. Die BPV doorloop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de BOL heel praktijkgericht.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je ontwikkelt in je opleiding een groot aantal belangrijke aspecten die je later nodig hebt in je werk. Zoals het maken van een plan van aanpak, het ontwikkelen van een concept en het maken van verschillende ontwerpen. Je leert te communiceren met je opdrachtgever en je leert hoe een bedrijf werkt. Naast al deze dingen leer je natuurlijk ook de technieken die je nodig hebt om later te kunnen werken. Vanaf dag één zal je te maken krijgen met de verschillende creatieve en technische aspecten van dit beroep.

De opleiding mediavormgeving werkt samen met de opleiding applicatieontwikkelaar. Als applicatieontwikkelaar zal je in de praktijk immers veel moeten samenwerken met grafische vormgevers. Na het eerste jaar kies je een specialisatie die bij je past, Grafische Vormgeving of Interactieve Vormgeving.

Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Een (multi)mediavormgever ontwerpt en maakt grafische en interactieve media-uitingen, vaak vanuit een creatief concept dat je ook zelf bedenkt. Voorbeelden van uitingen zijn advertenties, posters, brochures en websites. Je kunt bij verschillende communicatie-, ontwerp- of reclamebureaus aan de slag, bij bureaus voor webdesign en uitgeverijen, maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen.

Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder

Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Tijdens je kennismaking wordt gevraagd een werkstuk (portfolio) aan te leveren. Deze opdracht moet voldoende zijn. Zo wordt gekeken of deze creatieve opleiding bij je past.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Hbo - Docent Beeldende Vorming
  • Hbo - Kunstacademie
  • Hbo - Vormgeving, Media, Communicatie
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Je hebt boeken, readers en andere materialen nodig. Dit kost ongeveer € 500
  • Soms betaal je een extra bijdrage. Bijvoorbeeld voor een excursie
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Allround DTP’er
Allround DTP’er
Leerweg BOL
Niveau 3
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Meld je aan