Technicus Engineering Composiet & Watersportindustrie

Technicus engineering - 25297
MBO College Lelystad
Agorawagenplein 1, Lelystad
4
4jr.
aug
jan
BOL 25297
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Heb je een brede interesse in techniek en wil je de werking van bijvoorbeeld boten, vliegtuigen of (sport) auto’s verkennen en verbeteren? Ben je creatief? Dan is de opleiding Technicus Engineering composieten en watersportindustrie iets voor jou. Je leert namelijk niet alleen alles over de modernste techniek en technologie, je leert ook werken met de nieuwste materialen (o.a. composiet).

Na je opleiding ga je aan de slag (vaak als onderdeel van een team) met het bedenken, ontwerpen en fabriceren van een product. Ook het verlenen van service, contacten met leveranciers en klanten en het uitvoeren van onderhoud hoort bij je werk. Voorbeelden van banen zijn: servicecoördinator, procesoperator, accountmanager, maintenance engineer, sales engineer.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Deze opleiding bieden wij aan via de BOL. Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens stages. Je stage loop je bij een erkend leerbedrijf, de opleiding is door het nauwe contact met het (lokale) bedrijfsleven erg praktijkgericht.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

In de opleiding ligt de nadruk op werktuigbouwkunde. Je gaat met name aan de slag met het ontwerpen en maken van producten die gemaakt zijn van moderne materialen (zoals composiet). Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de techniek in de watersport- en luchtvaartindustrie.

Tijdens je opleiding werk je samen in projecten. Je leert (3D) ontwerpen te bedenken, uit te werken en te ontwikkelen. Daarbij maak je gebruik van moderne technieken zoals een 3D printer. Je volgt ondersteunende vakken zoals: ontwerptechnieken, materialenkunde, bedrijfskunde, productietechniek, wis- en natuurkunde, besturingstechniek, Nederlands en Engels. Daarnaast leer je werken met composieten, een nieuw materiaal dat steeds meer gebruikt wordt in de watersportindustrie, de luchtvaart en bij het ontwikkelen van nieuwe (sport) auto’s.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Wanneer jij het diploma van deze opleiding op zak hebt, mag je jezelf met recht een super technicus noemen en kun je solliciteren op veel functies waar technici met een mbo-diploma worden gevraagd.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Welke vooropleiding heb je nodig?

Voldoe je aan een van deze voorwaarden? Of staat er een opleiding bij die je succesvol hebt afgerond? Meld je dan aan. We nodigen je uit voor een gesprek of een toets. Daarna hoor je of je de opleiding kunt gaan doen.

Lees verder
  • Mbo-diploma van een soortgelijke opleiding op niveau 3
  • Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo
  • Vmbo-diploma kb-leerweg
  • Vmbo-diploma t-leerweg
  
Lees verder
Lees verder
  • Hbo - Elektrotechniek
  • Hbo - Technische Informatica
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Je hebt boeken, readers en andere leermiddelen nodig
  • Je hebt werkkleding nodig, zoals een overall en veiligheidsschoenen
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Technicus Engineering

Technicus Engineering

Leerweg BOL
Niveau 4
Technicus Human Technology

Technicus Human Technology

Leerweg BOL
Niveau 4

Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze opleiding kun je hieronder je e-mailadres invullen.Bedankt!

Check je e-mail voor meer informatie.

Brochure

Technicus Engineering Composiet & Watersportindustrie Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan