Technicus Human Technology

Technicus human technology - 25265
MBO College Almere
Straat van Florida 1, Almere Buiten
4
3jr.
aug
jan
BOL 25265
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Wil jij producten bedenken en ontwikkelen die een positieve invloed hebben op de levens van mensen? Begint een nieuw product bij jou altijd bij de mensen die het product gaan gebruiken? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!
Je bent technicus, maar hebt ook kennis van marketing, mensen en gebruiksvriendelijkheid. Je bent nieuwsgierig naar de wensen en behoefte van mensen en jij weet die om te zetten naar nieuwe producten en diensten. 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je start in het basisjaar Technicus Engineering & Human Technology, omdat je voor deze opleiding een goede technische basiskennis nodig hebt. In leerjaar 1 wordt VCA (inclusief examen) gegeven binnen de reguliere lesstof. Bij veel stagebedrijven is het hebben van een VCA diploma verplicht.

Vanaf leerjaar 2 krijg je er andere vakken bij die passen binnen dit vakgebied zoals psychologie, kwaliteitszorg en marktonderzoek. Vanzelfsprekend loop je stage en doe je projecten in deze richtingen. In de modules Marketing in leerjaar 2 en 3 komt ook alle lesstof voor het branche erkende NIMA A diploma aan bod. Dit behaal je in leerjaar 3.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je krijgt technische vakken, maar ook marketing, psychologie, informatietechnologie, kwaliteitszorg en projectmanagement. En je leert onderzoek doen naar behoefte van mensen. Door mensen er vanaf het eerste begin bij te betrekken weet jij welke behoefte mensen hebben op basis van hun eigen wensen en inzichten.
Voor dit vak moet je ook interesse hebben in techniek en design, hoe maak je bijvoorbeeld een smartphone die er mooi en strak uitziet en tegelijkertijd honderd verschillende dingen kan en toch heel gemakkelijk in het gebruik is?
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Producenten van consumentenapparaten
  • webdesigners
  • Softwareontwikkelaars
  • Installatiebedrijven
  • Adviesbureaus op het gebied van veiligheid en kwaliteit
Kans op stage en werk als Technicus Human Technology
Juist in de praktijk ervaar je hoe het is om te werken en hoe leuk het vak is. Tijdens de opleiding maak je daarom ook al kennis met de praktijk. Het bedrijfsleven zit te springen om goed opgeleide vakmensen in deze richting. Jouw stagekansen tijdens deze opleiding zijn voldoende aanwezig en een kans op een baan direct na je studie is heel groot. Werk vinden zal daarom makkelijk voor je zijn.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Welke vakken in je vooropleiding heb je nodig?
  • Wiskunde of nask1

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende studiekosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Studiekosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s 
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de studiekosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten voor het eerste leerjaar van de opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 
 
MBO College Almere - indicatie kosten BOL: € 743, exclusief verplichte laptop.  
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Technicus Engineering
Technicus Engineering
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Brochure
Technicus Human Technology Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan