VeVa ICT

Wil jij later een uitdagende baan in de ICT bij Defensie? En wil jij alles leren over computertechniek? Kies dan voor een opleiding Veiligheid & Vakmanschap ICT!

Met de vakrichting ICT van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap kun je later gaan werken bij de Landmacht. Tijdens je opleiding word je voorbereid op een uitdagende ICT-startfunctie. Je leert meer over telecommunicatie en radiosystemen, computernetwerken en radarsystemen. Ook doe je veel aan sport en loop je elke maand een week stage bij Defensie. Na je opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag bij de Verbindingsdienst. Hier kun je alle netwerkverbindingen bedienen.

Niveau 2 en 3

Je kunt de ICT-opleiding volgen op twee niveaus. De niveau 2-opleiding duurt twee jaar en bereidt je voor op een baan als Local Support & Installation. Dit is een functie voor korporaals en soldaten. Volg je de opleiding op niveau 3 dan kun je Incident Manager Junior worden. Deze opleiding duurt 2,5 jaar. De toelatingseis voor beide opleidingen is een vmbo-diploma.

Dit zijn de Veiligheid & Vakmanschap ICT-opleidingen waaruit je kunt kiezen:

Veiligheid & Vakmanschap ICT 2

Met de 2-jarige opleiding VeVa-ICT manschappen (niveau 2) kun je als medewerker Local Support & Installation aan de slag. Je bent dan verantwoordelijk voor het installeren, bedienen en onderhouden van diverse soorten verbindingen. Dat zijn bijvoorbeeld radio- en lijnverbindingen. Daarnaast los je kleine ICT- en verbindingsproblemen op.

» Meer informatieVeiligheid & Vakmanschap ICT 3

Als je de niveau 3-opleiding VeVa-ICT onderofficier hebt gevolgd, kun je Incident Manager Junior worden. Als sergeant geef je leiding aan een groep militairen die verantwoordelijk is voor het inzetten van diverse verbindingsmiddelen, zoals telefoon, radio, computers en satellietverbindingen. Je bent ook werkzaam op een helpdesk waar je de eerstelijns problemen oplost voor jouw gebruikers. De opleiding duurt 2,5 jaar.

» Meer informatie


‘Je zit niet de hele dag in de schoolbanken’

Buddy Masfirdaus werkt bij Defensie en heeft zelf heel wat uren gemaakt op de ICT-afdeling van Defensie. ‘Tijdens de opleiding word je voorbereid op een ICT-functie bij de verbindingsdienst van de Landmacht. Je bent ook veel met sport bezig en je loopt om de 3 weken een week stage op een militaire locatie. Geen enkele dag is hetzelfde. Je bent veel buiten en zit niet de hele tijd in de schoolbanken.’

» Lees het hele interview
 

Wil je meer informatie?

Kom naar onze aanmeldmiddag op donderdagmiddag 31 mei. Je bent van harte welkom tussen 15.30 en 17.00 uur bij MBO College Almere, Straat van Florida 1 in Almere. Wij vertellen je graag meer over de opleidingen. Je kunt gewoon binnenlopen zonder afspraak. Wil je een opleiding bij ons volgen? Dan kun je je op deze middag ook direct aanmelden.

Neem contact met mij op

Heb je vragen over deze ICT-opleidingen? Of heb je hulp nodig bij aanmelden? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op.