Aanvullende materialen

Informatie voor studenten van MBO College Lelystad

Steward / Stewardess, zelfstandig medewerker Travel & Hospitality en manager Travel en Hospitality
 
Binnen de opleiding die je hebt gekozen zijn er elke week twee verplichte ‘uniformdagen’. Dat wil zeggen, al onze studenten van deze opleiding volgen dan in hun schooluniform lessen. Naast het uniform is het dan ook verplicht om je haardracht en make-up volgens de voorschriften te dragen. Daar heb je vast al informatie over gekregen, en anders volgt dat zeker in je eerste week.
 
Onze kostuumleverancier is ‘Onori’ uit Harderwijk. Iedere nieuwe student krijgt een passessie zodat je kleren altijd op maat zijn. Al voor de vakantie hebben we een eerste passessie gedaan voor nieuwe studenten. De tweede passessie – voor studenten die zich later hebben ingeschreven – is op maandag 29 augustus. Je maten worden dan opgenomen en je kunt alvast (contact of per rekening) betalen voor je schooluniform.
 
Steward / Stewardess
Een schooluniform voor de opleiding steward / stewardess bestaat voor de dames uit een blazer, rok en een damesblouse. De setprijs hiervoor bedraagt € 281,44. Het is mogelijk om een damespantalon (á € 81,07) erbij aan te schaffen, maar die is niet verplicht.
 
Een schooluniform voor de opleiding steward / stewardess bestaat voor de heren uit een colbert, pantalon en shirt. De setprijs hiervoor bedraagt € 320,90.
 
Travel & Hospitality
Een schooluniform voor de opleiding Travel & Hospitality bestaat voor de dames uit een rok, een gilet en een damespantalon. De setprijs hiervoor bedraagt € 199,16
 
Een schooluniform voor de opleiding Travel & Hospitality bestaat voor de heren uit een gilet, pantalon en shirt. De setprijs hiervoor bedraagt € 214,89.
 
Kapper, allround kapper, schoonheidsspecialist en allround schoonheidsspecialist.
 
Om deze opleidingen te volgen is het noodzakelijk diverse materialen aan te schaffen. In je start-schooljaarbrief staat hoe je boeken kunt bestellen.
 
Het beroepspakket voor de opleidingen Kapper en Allround Kapper bestel je via pivotpointshop. Voer vervolgens de code: 765249 in. De kosten voor dit pakket bedragen: € 486,36. Daarnaast heb je aanvullende spullen en materialen nodig, die kun je via Cabello bestellen. Je bestelt zowel materialen als kleding. De prijs van het pakket bedraagt €145,- (artikelnummer S0160). Het pakket wordt – mits op tijd besteld – ongeveer 1 week voordat de school begint naar het opgegeven adres verstuurd. We willen je vragen om het pakket na ontvangst te controleren. Mochten er spullen ontbreken of defect zijn, dan vragen we je om dit binnen 24 uur te melden via scholen@cabello.nl. Graag hierbij het telefoonnummer en het ordernummer vermelden.
 
Het enige wat je zelf nog koopt zijn je schoenen. Voor de kappersopleidingen koop je zwarte schoenen. Let er op dat je schoenen met een dichte neus en een goed voetbed koopt. Je moet er (vaak) langere periodes op staan en lopen en dan is het belangrijk dat ze lekker zitten.
 
Voor de opleidingen Schoonheid en Allround Schoonheidsspecialist heb je een aanvullend materialenpakket nodig. In samenwerking met Basic Cosmetics is dit pakket samengesteld. Het pakket kost € 250,-. Je kunt dit pakket bestellen via de online bestelservice op www.basiccosmetics.nl. Na het bestellen ontvang je een factuur. Deze kun je betalen via iDeal of een bankoverschrijving. Als je je pakket op tijd bestelt en betaalt (voor 31 juli 2017), wordt het in week 33 of 34 op je huisadres bezorgd. 
 
Het enige wat je zelf nog koopt zijn je schoenen. Voor de schoonheidsspecialistopleidingen koop je witte schoenen. Let er op dat je schoenen met een dichte neus en een goed voetbed koopt. Je moet er (vaak) langere periodes op staan en lopen en dan is het vooral belangrijk dat ze lekker zitten.

» Terug naar Start schooljaar-informatie