Wil jij een opleiding, cursus of training volgen? Je kunt hiervoor € 1000,- STAP-subsidie aanvragen. Daarmee investeer je in je ontwikkeling. En zo blijf je interessant voor werkgevers. Nu en in de toekomst. 

Onze STAP-opleidingen

Met de STAP-subsidie van € 1000,- kun je heel voordelig een opleiding of cursus volgen. En vaak zelfs helemaal gratis. Bekijk hieronder uit welke opleidingen je kunt kiezen. Er komen steeds meer STAP-opleidingen bij. Houd de website dus in de gaten voor het meest recente aanbod!

Aanvragen STAP-subsidie

De STAP-subsidie vraag je aan in 3 stappen. Hier vind je het stappenplan.

Stap 1: Kies je opleiding en meld je aan.

Kies een opleiding of cursus uit onze STAP-opleidingen. Meld je aan je ontvangt binnen 24 uur het STAP-aanmeldingsbewijs in je mailbox. Dit bewijs heb je nodig om de subsidie aan te vragen.

Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor het STAP-budget. Vraag de subsidie zo snel mogelijk aan, want op is op. Is het budget in deze periode op? Probeer het dan opnieuw in de volgende aanvraagperiode.

Lees verder

Stap 2: Ga naar het STAP-portaal van het UWV

Ga naar stapuwv.nl en log in met je DigiD.

Let op: de opleiding moet binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin het STAP-budget is aangevraagd beginnen. En het STAP-budget moet tenminste 4 weken voor de start van de opleiding zijn aangevraagd. Vul hieronder de STAP-datumchecker in en je ziet meteen wanneer je het STAP-budget kunt aanvragen.

Lees verder

Stap 3: Kies je opleiding en upload je STAP-aanmeldbewijs

Klaar! Je hoort binnen 4 weken of je aanvraag is goedgekeurd.

Lees verder

Wanneer vraag je STAP-subsidie aan?

Iedere 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor het STAP-budget. Je moet het STAP-budget uiterlijk 4 weken voor de start van de opleiding aanvragen. En de opleiding moet binnen 3 maanden na afloop van de aanvraagperiode starten.

De STAP-aanvraagtijdvakken in 2023:
  • 17 maart, 10.00 uur
  • 1 mei - 2 juli
  • 3 juli - 3 september
  • 4 september - 31 oktober
  • 1 november - 31 december 
 

STAP-datumchecker

Het is belangrijk dat je de subsidie in de juiste periode aanvraagt.
Vul hieronder de startdatum van je opleiding in en je ziet meteen wanneer je het STAP-budget kunt aanvragen.
  Wat is de startdatum van de opleiding?
*
*
*

Let op: vraag de subsidie zo snel mogelijk aan, want op is op. Is het STAP-budget al op? Probeer het dan opnieuw in de volgende aanvraagperiode.

» Bekijk alle voorwaarden en het uitgebreide stappenplan voor het aanvragen van de STAP-subsidie.