Deeltijd mbo-opleidingen

Het ROC van Flevoland heeft een groot aanbod aan erkende deeltijd opleidingen voor volwassenen. Wil je je verder ontwikkelen binnen je eigen vakgebied of wil je juist een carrièreswitch maken? Volg dan een BBL-opleiding! Naast je baan volg je de opleiding in deeltijd. Je medestudenten werken in hetzelfde vakgebied, waardoor je ook veel van elkaar leert. Bekijk hieronder welke BBL-opleidingen wij aanbieden.

Handel & Ondernemen

Zit verkopen en ondernemen jou in het bloed? Heb jij al een baan in de sales en wil je je verder ontwikkelen binnen je eigen vakgebied? Of wil je een carrièreswitch maken, maar wil je wel geld blijven verdienen en werken en leren combineren? Kies dan voor een BBL-opleiding in de richting van Handel & Ondernemen.

Mobiliteitstechniek

We leggen in Nederland een hoop kilometers af om onze bestemming te bereiken. Om al die vervoersmiddelen op de weg te houden, te repareren en om nieuwe systemen te bedenken, zijn er vakmensen nodig. Ben jij geïnteresseerd in alles wat met auto’s te maken heeft en ben je liever praktisch aan het werk dan dat je alleen maar met je neus in de boeken zit? Kies dan voor een BBL-opleiding in de richting van Mobiliteitstechniek.

ICT & Applicatieontwikkeling

Als Software Developer ontwikkel je (onderdelen van) programma's of websites. Je zorgt ervoor dat bestaande software blijft werken of je ontwikkelt nieuwe software. Door de opzet van deze opleiding heb je de mogelijkheid je eigen specialisaties te kiezen, te verbreden of te verdiepen. 

Techniek 

Door steeds verdergaande technische vernieuwingen en focus op duurzaamheid wordt het werk in de techniek steeds breder en interessanter. En het toekomstperspectief is goed. Robotica, sensoren en data spelen een steeds grotere rol.
Je ontwerpt of installeert de modernste aircosystemen, plaatst de nieuwste verwarmingsinstallaties en richt de meest luxueuze badkamers in. Of je richt je meer op onderhoud. Je repareert en verhelpt storingen van apparaten en systemen die we allemaal nodig hebben. Of je maakt onderdelen en constructies van bijvoorbeeld metaal, kunststof of andere harde materialen. 


Elektro & Installatietechniek
Maintenance & Onderhoudstechniek
Metaal
Bouw  

Zorg & Welzijn

In beroepen in de zorgsector wordt verwacht dat je zowel breed inzetbaar bent als dat je specialistische kennis hebt van verzorging en verpleging. In de kinderopvang en in het onderwijs zijn pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten van groot belang om kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling.
Zorg jij graag voor anderen en wil je hen ondersteunen in hun genezingsproces, hun dagelijkse leefomgeving of in hun ontwikkeling? Kies dan voor een van deze BBL-opleidingen. 

Maatschappelijke Zorg
Verpleging & Verzorging
Pedagogisch Werk & Onderwijs

Horeca

Geen dag is hetzelfde in het vak waar de klant koning is. Ben je servicegericht, flexibel, stressbestendig en weet je van aanpakken? Heb jij een passie voor lekker eten? Dan beschik jij over de juiste ingrediënten voor een geslaagde carrière in de horeca.
 

Logistieke Dienstverlening

Bij logistieke dienstverlening gaat het erom zo slim, snel en goedkoop mogelijk spullen, mensen en dieren te vervoeren door de lucht, over het water, over het spoor of over de weg.