Het ROC als werkgever

Werken bij het ROC van Amsterdam - Flevoland is werken bij een gezonde en kansrijke organisatie, die door haar omvang mogelijkheden biedt.

We zijn op zoek naar jou

De komende jaren hebben we veel goede mensen nodig. Mensen die in staat zijn mee te denken en mee te groeien, want het werk verandert. Werk dat je nu doet, kan er over een paar jaar anders uitzien. Onderwijs is tenslotte een dynamische omgeving. We werken samen aan je talent en geven je daarom ruimte voor ontwikkeling en het nemen van initiatieven. We zijn er namelijk van overtuigd dat jouw ontwikkeling ten goede komt aan onze studenten.

Onze organisatie

Door de omvang van de organisatie hebben we veel teams. Van die grote omvang merk je echter niet veel, want we werken met klein binnen groot. Dat betekent voor jou dat je komt te werken in een overzichtelijk, zelfstandig team met korte communicatielijnen. Daardoor heb je alle kansen om je kwaliteiten in te zetten voor het team dat het beste bij je past.

In welke functie of in welk team je ook werkt: je zorgt ervoor dat de student zoveel mogelijk uit zichzelf kan halen en het onderwijs voortdurend kan worden verbeterd.

Het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland zijn gezonde scholen. Hierdoor is er ruimte voor initiatieven en vernieuwing vanuit de medewerkers.

Onze cultuur

Elk mbo-college, ieder team heeft zijn eigen sfeer en cultuur. Dit past binnen onze filosofie dat iedere opleiding herkenbaar moet zijn binnen het grote geheel van onze organisaties. Wat we gemeenschappelijk hebben is onze informele cultuur met korte lijnen. Ook delen we dezelfde kernwaarden:
 1. Aandacht: Aandacht betekent voor ons dat we oprecht geïnteresseerd zijn in onze collega's, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Wij staan open voor de visie van andere en durven feedback te geven en te ontvangen. Hierdoor kan iedereen leren met en van elkaar.
 2. Ambitieus: Wij verleggen grenzen, die van ons zelf en die van anderen. We vragen elkaar om net een stap extra te doen. Ook dagen we elkaar en studenten uit om hun talenten ten volle te benutten.
 3. Betrouwbaar: We komen onze afspraken na en kunnen ervanuit gaan dat onze zaken op orde zijn. We nemen alle verantwoordelijkheid voor onze beslissingen en daden op ons eigen vakgebied.
 4. Daadkrachtig: Zonder omwegen gaan we op ons doel af, we zijn energiek, zien kansen en doen er ook wat mee.
 5. Prettig: Het is belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij ons, we werken dan ook samen op een respectvolle, informele en vlotte manier.

Superschool in 2020

Het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland trekken gezamenlijk op om in 2020 een superschool te zijn. Gedurende dit traject komen we op verschillende momenten met studenten en medewerkers samen om na te denken over de manier waarop we dit kunnen bereiken. Bekijk het filmpje voor een impressie van deze reis naar 2020.

 
Lees verder

Werken bij onze organisatie betekent...

 1. Werken aan je talent, op allerlei manieren, waardoor je groeit op zowel professioneel als persoonlijk gebied. We hebben een eigen loopbaancentrum die jou kan begeleiden bij jouw loopbaanwensen.
 2. Werken in een grootstedelijke omgeving met meer dan 80 verschillende nationaliteiten.
 3. Samenwerken in een team, waarbij je veel zelfstandigheid krijgt om ervoor te zorgen dat je je functie zo goed mogelijk kan uitoefenen.
 4. Werken met ambitie. We zijn de uitdaging aangegaan om in 2020 een superschool te zijn. We zoeken jouw expertise om die superschool te realiseren. 
 5. Werken in een klein team binnen een grote organisatie. Je lijnen zijn dus kort, je mogelijkheden groot.
 6. Werken met arbeidsvoorwaarden die zijn afgestemd op een goede balans tussen werk en privé.
Lees verder

Je arbeidsvoorwaarden

De CAO MBO biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je bovenop je maandelijkse salaris een 13e maand en een vakantietoeslag van 8% Je bouwt een goede pensioenvoorziening op, waarbij wij een groot deel van je premie betalen.

Andere extraatjes zijn o.a. een bijdrage in de (aanvullende) ziektekostenverzekering, de mogelijkheid een beeldschermbril aan te schaffen en deel te nemen aan collectieve verzekeringen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een laptop te gebruiken in plaats van een vaste computer. Zo kun je overal aan de slag.
We helpen je de balans te vinden in je werkzame en je privéleven. Zo is er een riante vakantieregeling. Op basis van fulltime werk heb je recht op minimaal 30 vakantiedagen. Verder zijn er diverse verlofregelingen. Denk aan de mogelijkheid van betaald ouderschapsverlof.

Al onze locaties zijn goed bereikbaar via het openbaar vervoer. Naast de standaard reiskostenvergoeding op basis van de CAO, heb je aan het eind van elk jaar de mogelijkheid een extra bedrag voor je reiskosten te ontvangen via de uitruilregeling. Als je met je fiets naar je werk komt, kun je gebruik maken van het fietsenplan en krijg je daarnaast een reiskostenvergoeding.
 
De gemeente Amsterdam stimuleert het gebruik van openbaar vervoer in alle vormen. Je kunt hiervoor, onder voorwaarden, voorlopig gebruik maken van een stimuleringsregeling. Kijk voor meer info op reizenalseenpro.nl
 
Lees verder
Fatima Docent en Stagecoördinator
Wikash Manager Informatiecentrum
Er zijn hier altijd kansen om te groeien: we zijn een grote werkgever met verschillende locaties, rollen en niveaus.
Sofie Coördinator Voorlichtingen
We zijn een grote organisatie, maar werken als één groot team met eenzelfde doel: goed onderwijs geven.
Corina Opleidingsmanager
Als opleidingsmanager moet je een duizendpoot zijn en al je talenten benutten.
Jac Leerwerkcoach
Echte aandacht voor studenten, de tijd nemen, het gesprek aangaan en luisteren.