Solliciteren bij het roc

Je hebt gesolliciteerd bij ROC van Amsterdam - Flevoland. Hoe gaat het verder?

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

Solliciteren gaat heel eenvoudig. Je vindt bij elke vacaturetekst een knop 'Reageer op deze vacature'. Je krijgt een bevestiging per mail direct na het indienen van je sollicitatie. Tip: sla de vacaturetekst op, want na het verstrijken van de deadline is de vacaturetekst niet meer zichtbaar.

Het eerste contact

Wij bekijken je sollicitatie zorgvuldig en binnen twee tot drie weken na de sluitingsdatum van de vacature nemen we telefonisch of per mail contact met je op.

Het eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar. We gaan inhoudelijk in op je cv en de vaardigheden die je nodig hebt voor de functie. Op die manier komen we te weten of jij die enthousiaste professional bent die wij zoeken en of de functie bij je past.

Het tweede gesprek

Is er een klik? Dan word je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Voor sommige functies vragen wij je ook een capaciteitentest of een assessment te doen. De uitkomsten hiervan worden telefonisch door één van onze loopbaanadviseurs met je besproken. In het tweede gesprek hebben we het naast de uitkomsten van het assessment ook uitgebreider over de inhoud van de functie, het team en natuurlijk over jou.

Een voorstel

Vaak zijn twee gesprekken voldoende voor ons om een goed beeld te krijgen. Als we beiden enthousiast zijn dan doen we je graag een aanbod bestaande uit een passend salaris en goede arbeidsvoorwaarden. 

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verplicht

Iedereen die bij ons komt werken dient een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te hebben. Wij zorgen ervoor dat je deze gemakkelijk kunt aanvragen.

Contract

Na ontvangst van je VOG geven zorgen we ervoor dat alle afspraken worden vastgelegd in een contract en maken we afspraken over hoe je een goede start kunt maken in onze organisatie.