Manager / Ondernemer Horeca

Manager/ondernemer horeca - 25184

Wil je tussentijds starten met deze opleiding? Stuur dan een mail naar commalmere@rocvf.nl, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.
 
MBO College Poort
Winterspelenplein 25, Almere Poort
4
3 jr.
aug 2024
BOL 25184
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Bij de opleiding Manager/Ondernemer Horeca pak jij de leiding! Je krijgt drie jaar les en praktijk op niveau 4. Tijdens je opleiding ga je aan de slag bij sterrenhotels in Amsterdam en omgeving. Met je diploma op zak ben jij de horecamanager van de toekomst!

Als horecaondernemer zit je vol ideeën die je ook durft uit te voeren. Je wordt door deskundige professionals in de praktijk opgeleid tot floor-manager. Op de werkvloer breng je dus direct de theorie in de praktijk. Met een diploma Manager/Ondernemer Horeca heb je uitstekende kansen op de arbeidsmarkt of kun je doorstromen naar een vergelijkbare hbo-opleiding.

Lees hier het verhaal van de ROCvF-studente die goud won tijdens de Europese horecavakwedstrijden.
 

Hoe ziet de opleiding Manager / Ondernemer Horeca eruit?

Op deze niveau 4-opleiding leer je hoe je een team aanstuurt en een succesvol horecabedrijf start. Je leert vooral te werken in restaurants en hotels. Je krijgt vakken als hospitality, vakkennis keuken en restaurant, front office, communicatie, leidinggeven en ondernemen. Daarnaast volg je ook (gast)lessen en trainingen zoals EHBO, sociale hygiëne en masterclasses over wijn. Alles om er voor te zorgen dat je een gast goed kunt adviseren en helpen.

Deze opleiding Manager Ondernemer / Horeca is een BOL-opleiding. Dat betekent dat je vijf dagen naar school gaat en je twee keer een blokstage loopt.

Vanaf schooljaar 24-25 kun je ook kiezen voor een meer praktijkgerichte variant (een combinatie van BOL en BBL). In het eerste leerjaar krijg je van september tot maart vijf dagen les op school. Vanaf april volg je een leerwerktraject in een horecabedrijf. Dan werk je de rest van de opleiding vier dagen en ga je één dag per week naar school.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Kennis en inzicht in de horeca, communicatie met gasten, kennis van eten en drinken, koken en uitserveren, financieel- en personeelsmanagement, leidinggeven en management skills, sales, marketing en communicatie, digitale vaardigheden, Nederlands, Engels, Duits, en rekenen en World of Hospitality (hier leer je alles over gastvrijheid).
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Hotels, restaurants, beurzen, congressen en de recreatiebranche.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten waarbij je onder andere restaurants en hotels bezoekt. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Een soortgelijke hbo-opleiding
  • Hbo - Hoger Hotelonderwijs Stenden - Leeuwarden
  • Hbo - Hogere Hotelschool Den Haag (met nevenvestiging in Amsterdam)
  • HBO - HR
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 

MBO College Poort - indicatie kosten BOL: € 698, exclusief verplichte laptop. 
Lees verder
Solange (16), Robin (22) en Elodie (16) vertellen over hun opleiding Manager / Ondernemer Horeca bij MBO College Poort. Lees meer.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Gespecialiseerd Kok
Gespecialiseerd Kok
Leerweg BBL
Niveau 4
Zelfstandig Werkend Kok
Zelfstandig Werkend Kok
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Zelfstandig Werkend Gastheer /-vrouw
Zelfstandig Werkend Gastheer /-vrouw
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Brochure
Manager / Ondernemer Horeca Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan