Voor volwassenen

Gerontopsychiatrie

Voor volwassenen
Let op: deze cursus wordt specifiek aangeboden als InCompany-training voor bedrijven. Meld u aan via LLO@rocvf.nl.
Introductie

Waarom deze cursus aan het ROC van Flevoland?

Steeds vaker verblijven ouderen met een chronisch psychiatrische en/of lichamelijke aandoening in  verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg. Dit wil zeggen dat zij langer thuis wonen of in een verpleeghuis verblijven. Hulpverleners krijgen door een toename van het aantal thuiswonende ouderen met psychische problemen meer met deze doelgroep te maken. Dit keuzedeel biedt handvatten om het gedrag te herkennen en om met het gedrag te kunnen omgaan. 

Men ontwikkelt specialistische vakkennis van psychiatrische problemen en oorzaken/aanleidingen, gerontopsychiatrie, psychiatrische ziektebeelden, omgangsproblemen met psychiatrische ouderen en specifieke vaardigheden zoals observatie-, ondersteunings- en communicatiemethodieken om met psychiatrische oudere cliënten te kunnen omgaan. 

De ontwikkeling van dit traject is ondersteund door het RIF-project Tekort in de Zorg is onze Zorg: Ontzorg de zorg.

Programma

Dit traject wordt specifiek aangeboden aan bedrijven als InCompany-training. Het programma en het aantal deelnemers worden in nauw overleg met de opdrachtgever afgestemd. De cursus omvat 6 bijeenkomsten van elk 3 uur. De deelnemers zetten het geleerde direct in de praktijk om en voltooien praktijkopdrachten ter voorbereiding op de volgende bijeenkomst.
Lees verder

Wat leer je tijdens de cursus Gerontopsychiatrie?

In deze cursus komen diverse psychiatrische aan bod, inclusief hun oorzaken en aanleidingen, evenals mogelijke behandelingsmethoden. Deelnemers krijgen de kans om specifieke vaardigheden te oefenen, waaronder observatie- en ondersteuningstechnieken, evenals de-escalerende benaderingen.

Deze training is ontworpen om de nodige kennis en bekwaamheden bij te brengen. Hiermee kan men effectief omgaan met het gedrag van ouderen met psychiatrische aandoeningen en goede ondersteuning  bieden.

Lees verder

Certificaat

Na succesvolle afronding van zowel de opdrachten als het examen ontvangen de deelnemers een landelijk erkend mbo-certificaat.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Deelnemers voeren praktijkopdrachten op hun eigen werkplek. Ook de examenopdracht wordt in een praktijksituatie afgenomen. Deze cursus wordt specifiek aangeboden als InCompany-training voor bedrijven.
Lees verder

Lees verder
De prijs voor dit traject wordt vastgesteld na zorgvuldige afstemming van de specifieke wensen van de opdrachtgever. Neem contact met ons op om een prijsopgave op maat te ontvangen.
 
Lees verder
Lees verder

Voor aanmelding en informatie kunt u contact opnemen met Jacqueline van Egmond.

E-mail: LLO@rocvf.nl
Telefoon: 036 - 549 59 35

Lees verder
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding