Voor volwassenen

Gerontopsychiatrie - Incompany Traject

Voor volwassenen
Dit is een aanbod voor bedrijven (incompany-traject), waarbij meerdere werkgevers deelnemers kunnen aanmelden. De startdatum en locatie worden in overleg vastgesteld.
 

 
Introductie

Waarom deze cursus aan het ROC van Flevoland?

U biedt ondersteuning aan ouderen met psychiatrische aandoeningen, waarbij de focus ligt op begeleiding, motivatie, activatie, de-escalatie en het inspelen op veranderingen. Deze ondersteuning wordt vaak verleend in situaties met complexe en niet-routinematige problemen, waaronder gedragsproblematiek en multi-problematiek.

Tijdens de cursus worden verschillende psychiatrische aandoeningen behandeld. U leert om effectief om te gaan met het gedrag van cliënten en om de-escalerend op te treden. Hierdoor kunt u hoogwaardige zorg bieden en een veilige leefsfeer garanderen voor uw cliënten.

Deze cursus biedt u de nodige vaardigheden en kennis om met vertrouwen en professionaliteit zorg te verlenen aan ouderen met psychiatrische aandoeningen, zelfs in uitdagende situaties.
 

De ontwikkeling van dit traject is ondersteund door het Regionaal Investeringsfonds (RIF)-project Tekort in de Zorg is onze Zorg: Ontzorg de zorg.
 

Programma

Dit is een aanbod voor bedrijven (incompany-traject), waarbij meerdere werkgevers deelnemers kunnen aanmelden.
Het lesprogramma wordt nauwkeurig afgestemd met de opdrachtgever(s), waarbij zowel het programma als het aantal deelnemers in overleg worden vastgesteld. Het lesprogramma omvat zes bijeenkomsten, elk met een duur van drie uur. Het geleerde passen de deelnemers toe in de praktijk. Daarnaast krijgen zij praktijkopdrachten die ter voorbereiding dienen op de volgende bijeenkomst.
Lees verder

Wat leer je tijdens de cursus Gerontopsychiatrie?

Tijdens de cursus worden diverse psychiatrische aandoeningen besproken, evenals de oorzaken, aanleidingen en behandelingsmogelijkheden. Deelnemers oefenen specifieke vaardigheden, waaronder observatie- en ondersteuningstechnieken en de-escalatietechnieken. Hiermee leren zij effectief om te gaan met gedrag en passende ondersteuning te bieden aan ouderen met psychiatrische aandoeningen.
 

Lees verder

Certificaat

Na het succesvol afronden van de opdrachten en het behalen van het examen ontvangen de deelnemers een landelijk erkend mbo-certificaat.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

De deelnemers voeren praktijkopdrachten uit op hun werkplek, waarbij ook de examenopdracht in de praktijk wordt afgenomen. Deze cursus wordt aangeboden als een incompany-traject, specifiek gericht op bedrijven.
Lees verder

Lees verder
De prijs voor dit traject wordt vastgesteld na zorgvuldige afstemming van de specifieke wensen van de opdrachtgever. Neem contact met ons op om een prijsopgave op maat te ontvangen. 
Lees verder
Lees verder

Voor verdere vragen of informatie kunt u contact opnemen met Jacqueline van Egmond:
E-mail: LLO@rocvf.nl
Telefoon: +31 36 549 59 35
 

Lees verder
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Gerontopsychiatrie - Incompany Traject Ontvangen per post Downloaden als PDF