Is de sector Logistieke Dienstverlening iets voor jou?

  

Wil je werken in een branche die altijd in beweging is? Start dan je opleiding bij Logistieke Dienstverlening op MBO College Lelystad. De wereld wordt steeds kleiner. Veel producten die je koopt, komen uit andere landen. Zo zijn jouw sneakers waarschijnlijk gemaakt in het Verre Oosten. Maar ook binnen Nederland worden heel veel spullen vervoerd van afzender naar eindgebruiker. Het is belangrijk dat dit veilig en snel gebeurt voor een goede prijs. Dát is logistiek.

Binnen onze regio zijn er genoeg leuke logistieke jobs die geschikt zijn voor heel veel verschillende talenten, interesses en opleidingsniveaus. Met een niveau 4-diploma kun je zelfs doorstuderen aan het hbo. Dankzij onze goede relatie met grote logistieke bedrijven en hbo-scholen, bieden wij jou het beste startpunt op weg naar je carrière of vervolgstudie.

Chauffeur Goederenvervoer (BBL)

Is het besturen van een vrachtwagen jouw droomberoep? Vind je het leuk om veel onderweg te zijn? Meld je dan aan voor de opleiding Chauffeur Goederenvervoer! Als chauffeur werk je vaak alleen. Je rijdt bijvoorbeeld in een vrachtwagen of in een trekker met oplegger. Daarmee kom je op veel verschillende plekken in Nederland of in het buitenland. Je draagt een grote verantwoordelijkheid. Voor je vrachtwagen en de lading, maar ook voor de andere mensen op de weg. Is er een lange file op de route die jij moet rijden? Dan plan jij zelf een andere route die weinig extra tijd kost. Het bedrijf waarvoor jij onderweg bent rekent op je! Jij bent het visitekaartje van het bedrijf waarvoor je werkt.

» Meer info en aanmelden

Logistiek Teamleider (BBL/BOL)

Als logistiek teamleider ben jij de voorman/-vrouw in een magazijn of distributiecentrum. In dit beroep heb je veel verantwoordelijkheid. Dankzij jou doet iedereen zijn werk en loopt alles perfect. Je plant en organiseert alle werkzaamheden: de ontvangst van goederen, het controleren van de voorraad en het klaarmaken van goederen voor verzending. Je geeft leiding, maar je werkt ook zelf mee. Je moet dus flink kunnen doorwerken en nauwkeurig zijn. In deze opleiding krijg je ook te maken met techniek. Bij het keuzedeel mechanisch operator leer je storingen op te lossen bij machines. Het is heel belangrijk dat je goed met mensen kunt omgaan. Je overlegt regelmatig met je medewerkers. Je checkt of ze hun werk goed doen en of ze veilig werken. Als ze hulp nodig hebben, kunnen ze bij jou terecht.

» Meer info en aanmelden

Logistiek Supervisor (BBL/BOL)

Als Logistiek Supervisor geef je leiding binnen een magazijn of distributiecentrum. Daarbij horen activiteiten zoals de ontvangst, controle, opslag en het versturen van goederen. Je regelt dat goederen zo snel, slim en goedkoop mogelijk van de ene naar de andere plek komen. Ook hou jij je bezig met de planning van werkzaamheden. Je laat het uitvoerende werk meestal doen door andere medewerkers. Maar als het nodig is, help je zelf mee. Je kijkt steeds hoe het werk nog beter kan en hoe je kosten kunt verminderen. Daarbij heb je veel contact met klanten en leveranciers. Ook heb je een belangrijke taak om de directie op de hoogte te houden van hoe het gaat op de werkvloer.

» Meer info en aanmelden