Aan de slag als verkoper of verkoop­specialist?


 

Er komt heel wat bij kijken voordat jij met een mobieltje of sportschoenen de winkel uitloopt. Soms is het aan de andere kant van de wereld geproduceerd! Op de lange reis naar Nederland gaat het via een internationaal netwerk van onder andere transporteurs, onderhandelaars en retailers. Dat is een hectische en commerciële wereldwijde markt, waarin alles draait om levertijd en scherpe prijzen. Uiteindelijk komt het product hier terecht, waar het wordt verkocht via een winkel of webshop.  Lijkt het je leuk om in een winkel of voor een webshop te werken? Op MBO College Lelystad bieden we zowel de opleiding Verkoper (niveau 2) als de opleiding Verkoopspecialist (niveau 3) aan.

Verkoper


Wil jij graag aan de slag als verkoper in een winkel of warenhuis? Kies dan voor de opleiding Verkoper. Je leert hoe je een goede verkoper wordt. In jouw beroep draait alles om goed contact met de klant. Het is belangrijk dat je klantvriendelijk en behulpzaam bent. Je moet ook advies kunnen geven over de artikelen die je verkoopt. Ook zorg jij voor een mooie en opvallende presentatie van de artikelen in de winkel. Levert een vrachtauto nieuwe artikelen af? Dan neem jij ze in ontvangst. Je doet de administratie en je regelt dat de artikelen worden opgeslagen. Je voert veel taken zelfstandig uit onder leiding van je manager. 

» Meer info en aanmelden

Verkoopspecialist


Als verkoopspecialist ben jij in de eerste plaats een goede verkoper. Je weet alles over de artikelen die je verkoopt. Klanten kunnen bij jou terecht voor uitgebreid advies. Je zorgt ervoor dat de winkel schoon en opgeruimd is. Daarnaast werk je mee aan een verrassende presentatie van de artikelen. Je bent een echte professional met een commerciële instelling. De klant staat centraal in alles wat jij doet. 

» Meer info en aanmelden