Hulp bij aanmelden

Wil je je aanmelden voor een opleiding? Wat goed dat je je studiekeuze hebt gemaakt!Op deze pagina leggen we je uit hoe je je kunt aanmelden voor een opleiding en geven we antwoord op veelgestelde vragen over het aanmelden. Kom je er niet helemaal uit? Of heb je nog extra vragen? Neem dan contact op met ons Informatiecentrum.

Je kunt ons appen, mailen of bellen!

Hoe meld ik me aan voor een opleiding?

Deze video legt uit hoe je je aanmeldt voor een opleiding. Of volg het stappenplan hieronder.

  1. Ga naar de opleiding van je keuze op rocvanflevoland.nl en kies ‘Meld je aan voor deze opleiding’.
  2. Login met je bestaande profiel of maak een nieuwe aan. Gebruik hiervoor altijd je eigen e-mailadres, de aanmelding voor de opleiding wordt namelijk getoond in dit profiel.    
  3. Vul het aanmeldformulier in. Hierbij heb je je burgerservicenummer nodig. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  4. Na het aanmelden kun je de status van je aanmelding volgen in je profiel. Je krijgt ook een bevestiging per e-mail.

Wanneer moet ik me aanmelden?

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is in overleg met het ministerie  de aanmelddatum van 1 april uitgesteld met een maand tot 1 mei. Om toelatingsrecht te hebben tot een mbo-opleiding die na de zomer start, moet je je dus uiterlijk voor 1 mei aanmelden voor die opleiding!

Wil je je aanmelden voor schooljaar 2020-2021? Meld je vóór 1 mei aan voor een opleiding. Het kan namelijk zijn dat de opleiding van je keuze maar een beperkt aantal plaatsen heeft. Meestal word je geplaatst op volgorde van aanmelding, het is dus extra belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Bovendien kun je dan deelnemen aan de verplichte kennismakingsactiviteiten van de opleiding.

Wanneer je je voor 1 mei aanmeldt, kun je je via onze website voor maximaal drie opleidingen aanmelden. We gaan ervan uit dat jouw eerste keuze de voorkeur heeft. Je kunt elke aanmelding twee keer veranderen. Samen kijken we of dit de opleiding is die het beste bij jou past. Na 1 mei kun je je nog maar aanmelden voor één opleiding.

» Meer informatie

Ik heb me aangemeld, en nu?

» Lees alles over de vervolgstappen na het aanmelden. Zoals kennismaking en studiekeuzeadvies.

Hoe wijzig ik mijn aanmelding?

Je mag elke aanmelding maximaal twee keer wijzigen. Ga naar de aanmelding in je profiel op deze website. Daar kies je een nieuwe opleiding via de link ‘Aanmelding wijzigen’.