Introductie

Is werken in deze sector iets voor jou?

Iedereen met technisch, commercieel of creatief talent kan in de wereld van Bouw, Infra & Onderhoud een passende opleiding vinden. Zonder bouw geen vooruitgang. We wonen beter, werken mooier en reizen sneller dankzij de technische en innovatieve oplossingen van goede bouwmensen. De veelzijdigheid van opleidingen en beroepen is groot.

Welke opleiding vind je het meest interessant?Naar brochures

Veelzijdig & zichtbaar

Kantoren, huizen, wegen, dammen en bruggen: alles wat je bouwt, renoveert en onderhoudt is nuttig. Jij draagt graag bij aan de verbetering van de wereld om ons heen. En door het zichtbare resultaat heb je altijd eer van je werk.  Er zijn veel beroepen in deze sector.

Je kunt bijvoorbeeld uitvoerder worden, bouwkundig tekenaar, timmerman, schilder, calculator of werkvoorbereider. Als vakman grond-, wegen- en waterbouw leg je wegconstructies, waterleidingen of rioleringen aan. In de nieuwbouw, renovatie en restauratie zorgen de schilders en stukadoors voor de fijne afwerking.

En de industrieel lakverwerker is onmisbaar op een scheepswerf, bij een luchtvaartmaatschappij of in de meubelindustrie. Je werkt meestal op andere plekken, samen met andere collega’s en voor verschillende opdrachtgevers.

Lees verder

Een mooie toekomst

Of je nu zoekt naar de beste technische oplossing, het mooiste ontwerp of perfectie in de uitvoering, Bouw, Infra & Onderhoud heeft het allemaal. Je leert het vak vooral door het te doen en (technische) uitdagingen aan te gaan. De werkervaring die je op doet tijdens je opleiding, zorgt ervoor dat je goed bent voorbereid op je toekomst.

Je kunt soepel doorstromen binnen de verschillende niveaus. En met een niveau 4-opleiding kun je via de doorlopende leerlijnen doorstromen naar het hbo. Je kunt gaan werken bij een bouwbedrijf, maar misschien begin je wel voor jezelf. De vraag naar personeel in de sector Bouw, Infra & Onderhoud trekt weer aan. De kans op een baan na je opleiding is dus groot.

https://roc-van-amsterdam.webinargeek.com/terugkijken-bouw-infra-onderhoud-lelystad
Lees verder

Sneller door je opleiding?

Er zijn in deze sector veel opleidingen die je versneld kunt doen. Heb je hier interesse in? Informeer dan bij de docenten van de opleiding tijdens een open dag of neem contact op met het informatiecentrum.
Rick
Tiny
Je moet goed kunnen tekenen. Het technische tekenen kun je leren.
Thijs en Melissa met maquette
Thomas 'Ik wil doorgroeien in de bouw.'
Kees Industrieel lakverwerker
Ik zorg dat de hele boot strak wordt gelakt.

Opleidingen binnen deze sector

Filter opleidingen
 • Colleges
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Allround Timmerman
Allround Timmerman
Leerweg BBL
Niveau 3
Entree
Entree
Leerweg BOL
Niveau 1
Middenkaderfunctionaris Bouw
Middenkaderfunctionaris Bouw
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Middenkaderfunctionaris Infra
Middenkaderfunctionaris Infra
Leerweg BOL
Niveau 4
Timmerman
Timmerman
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
 • 3
 • 1
  • 1
  van 1
 • 6