E-commerce Specialist

E-commerce specialist - 25876

MBO College Poort
Winterspelenplein 25, Almere Poort
4
3 jr.
aug 2024
BOL 25876
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Wil je alles leren over online marketing? Heb je interesse om te werken aan een webshop en ben je digitaal vaardig? Dan is deze opleiding iets voor jou!

E-commerce, ofwel online verkoop, is niet meer weg te denken. Als specialist stuur je verschillende e-commerce projecten aan of start je zelfs je eigen merk! Je ontwikkelt verschillende online marketinguitingen en je bent verantwoordelijk voor de online en offline verkoop van producten of diensten. Je onderhoudt en bouwt je netwerk uit. Daarnaast kun jij een eigen merk opzetten of een bestaand merk groot maken en ben je dé professional op het gebied van de laatste (online) trends.

Het bedrijfsleven zit te wachten op jou! Winkeleigenaren hebben behoefte aan personeel met kennis over online marketing, online verkoop(beleid) en het creëren van online promotieactiviteiten. Personeel dat diverse media(kanalen) en technologische toepassingen kan inzetten om in te spelen op de wensen en behoeften van de klant.

Wil jij je ontwikkelen, ben je nieuwsgierig en ondernemend

Hoe ziet de opleiding E-commerce Specialist eruit?

Op MBO College Poort start je met een basisjaar van opleidingen binnen de handel en commercie. De nadruk in deze opleiding ligt op de kernactiviteiten binnen het bedrijfsleven, zoals marketing en sales.

In het eerste jaar krijg je de kans om te kijken wat al deze activiteiten inhouden, om uiteindelijk een inschatting te kunnen maken hoe dit zich verhoudt tot het specialisme dat je uiteindelijk gaat kiezen. Kortom, je wordt allround opgeleid, je bent straks gemakkelijker in staat om flexibel te werken en je bent breder georiënteerd. Daar heb je voordeel van als je hierna wilt studeren aan het hbo.

Wat betekent dit voor jou? Je meldt je aan voor deze opleiding en na de basisperiode maak je een keuze uit de specialismes binnen de commercie of handel.

Leerjaar twee en drie is meer gericht op de specialisatie (E-commerce) van het beroep. Onderwerpen die behandeld worden zijn marketing, het onderhouden van een webshop en het gebruiken van data. Ook leer je om een bedrijfsplan te schrijven.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding E-commerce Specialist?

Je leert tijdens deze opleiding in het eerste jaar de basis-skills op het gebied van online sales, marketing en recht- en klachtenprocedure. Daarna ga je aan de slag met het bouwen van jouw webshop, de (online) customer journey (klantreis). Ook leer je werken met de nieuwste softwarepakketten om zowel foto's als video's te maken en te bewerken.

De basisvakken zoals rekenen, Engels en Nederlands worden zo veel mogelijk geïntegreerd binnen de verschillende vakken. Er wordt veel aandacht besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling en de vaardigheden van de toekomst.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Na afronding van deze opleiding kun je binnen verschillende sectoren terecht.
  • Commerciële bedrijven
  • Start-ups
  • Non-profit organisaties
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Lees verder
Lees verder
  • Hbo - Associate Degree E-commerce
  • Hbo - Commerciële Economie
  • Hbo - Communication & Multimedia Design
  • Hbo - Online Marketing en E-commerce
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Deze opleiding is een BYOD-opleiding. Dit houdt in dat je verplicht een laptop zelf moeten hebben. Je schaft een licentie aan om gebruik te kunnen maken van de verschillende lesmethodes. Je hebt een laptop nodig die geschikt is voor alle softwarepakketten tijdens je opleiding. Over de exacte specificaties word je later geïnformeerd.
 
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten

Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.

MBO College Poort- indicatie kosten BOL: € 613,-, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Retailmanager
Retailmanager
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Junior Manager Groothandel
Junior Manager Groothandel
Leerweg BOL
Niveau 4
Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling (Intercedent)
Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling (Intercedent)
Leerweg BOL
Niveau 4
Ondernemer Handel
Ondernemer Handel
Leerweg BOL
Niveau 4
Junior Accountmanager
Junior Accountmanager
Leerweg BOL
Niveau 4
Retailspecialist
Retailspecialist
Leerweg BBL
Niveau 3
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Meld je aan