Logistiek Medewerker

Logistiek medewerker - 25774

Online Voorlichting (webinars) voor deze opleiding:
» MBO College Almere - Logistiek
» MBO College Lelystad - Logistiek Medewerker
MBO College Lelystad
Agorawagenplein 1, Lelystad
2
1-1,5 jr.
aug '23
jan '24
BBL 25774
MBO College Lelystad
Agorawagenplein 1, Lelystad
2
1,5-2 jr.
aug '23
jan '24
BOL 25774
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Ben jij een doener en weet je van aanpakken? Wil je niet elke dag hetzelfde doen en ben je niet bang om je handen uit je mouwen te steken? Kun je goed samenwerken en communiceren, maar ben je ook in staat om zelfstandig te werken? Dan is de opleiding Logistiek Medewerker iets voor jou!

Je krijgt te maken met verschillende logistieke systemen en bent een werknemer die inzetbaar is binnen diverse bedrijven en organisaties. Je werkzaamheden hebben betrekking op transport en logistiek in alle branches en sectoren. De opleiding is vormgegeven in samenwerking met het (regionale) bedrijfsleven. Zo weet jij zeker dat wat jij in de opleiding leert, je straks in de praktijk kunt gebruiken. Op dit moment is er zowel regionaal, nationaal én wereldwijd grote vraag naar logistiek koeriers. De maatschappij draait niet zonder logistiek. Volop werk dus!

Hoe ziet de opleiding eruit?

Logistiek Medewerker is er als BOL- en BBL-opleiding. BOL: je gaat 5 dagen per week naar school. Je doet praktijkervaring op tijdens je opleiding op school en tijdens je stage. Je loopt zowel in het eerste leerjaar als in het tweede leerjaar stage. De opleiding bestaat ongeveer 60% uit school en 40% uit stage. BBL: je werkt vier dagen per week bij een logistiek bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld een groothandel, magazijn of distributiecentrum zijn. Je doet daardoor tijdens je opleiding al veel praktijkervaring op. Daarnaast kom je één dag in de week naar school.

Als je bij MBO College Lelystad kiest voor de opleiding Logistiek Medewerker, start je in het eerste leerjaar met een brede opleiding Dienstverlening (Logistiek, Facilitaire Dienstverlening, Zorg, Handel en ICT). Als je tijdens het eerste leerjaar het gevoel hebt dat de uitstroomrichting Logistiek Medewerker niet helemaal bij jou past, kun je alsnog kiezen voor een andere uitstroomrichting.

In het tweede leerjaar krijg je de vakken aangeboden die horen bij jouw uitstroomrichting. Je krijgt de vakken aangeboden die je nodig hebt om het diploma Logistiek Medewerker
te kunnen behalen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om jouw studie te verbreden met keuzedelen. Na het behalen van je diploma Logistiek Medewerker, kun je direct doorstromen naar je mbo niveau 3-diploma.

Keuzedelen: Rijbewijs B en Koerier
Daarnaast heb je de mogelijkheid om jouw studie te verbreden met keuzedelen. Zo kun je je rijbewijs B halen en ervoor kiezen de specialisatie Koerier te volgen. Na het behalen van je diploma Logistiek Medewerker, kun je direct doorstromen naar je mbo niveau 3-diploma.

Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

 • Ontvangen en opslaan van goederen
 • Verzamelen en klaarmaken van goederen voor een verzending of transport
 • Omgaan met documenten die nodig zijn voor verzending en transport
 • Uitzoeken welke goederen er in voorraad zijn
 • Kennis over goederen en producten waarmee je in je werk te maken krijgt
 • Toepassen kwaliteitseisen en -normen van het bedrijf
 • Veilig werken en rekening houden met het milieu
 • Gebruik maken van ICT- en automatiseringstoepassingen in de logistiek
Als je extra keuzedelen volgt:
Besturen van een auto (keuzedeel Rijbewijs B)*(zie op deze pagina het tabblad Soorten Kosten), besturen van een bestelbus tot 3.500 kg (specialisatie Koerier), transport en afleveren pakketten in een bestelbus, hierbij vertegenwoordig je jouw bedrijf en klanten (specialisatie Koerier).
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Groothandels, transportbedrijven, logistieke bedrijven, distributiecentra, koeriersbedrijven, warehouses en productiebedrijven.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.
 
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • Kennismakingsgesprek
Tijdens dit gesprek bespreken we wat jij verwacht van de opleiding, wat wij verwachten en of je nog extra ondersteuning nodig hebt. Dit doen we zodat je met de juiste verwachtingen aan je opleiding kunt beginnen.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
 • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.
 
MBO College Lelystad - indicatie kosten BBL/BOL: € 385,-, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Chauffeur Goederenvervoer
Chauffeur Goederenvervoer
Leerweg BBL
Niveau 2
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Meld je aan