Mediavormgever

Mediavormgever - 25633

Deze opleiding is met ingang van het schooljaar 2023-2024 verhuisd naar MBO College Poort in Almere-Poort. 

Let op! Deze opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen
MBO College Poort
Winterspelenplein 25, Almere Poort
4
3 jr.
aug 2024
BOL 25633
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Een vormgever geeft letterlijk vorm aan een idee. Dat is heel bijzonder werk. Je maakt concreet wat iemand anders als plan in zijn hoofd heeft. Als je die creativiteit bezit, is dit een fantastische opleiding. Je bewerkt materialen, ontwerpt vanuit het niets en zorgt dat uiteindelijk een boodschap overkomt. Je doet dit in overleg met je opdrachtgever. Dus je moet communicatie met anderen wel leuk vinden. Een beetje eigenwijs zijn mag. Maar je moet ook met respect met je klant kunnen omgaan en zijn ideeën verwezenlijken. Voel jij je aangesproken? Dan is deze opleiding echt wat voor jou.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Onze opleiding blijft altijd in ontwikkeling zodat wat jij bij ons leert, zo dicht mogelijk bij de actuele beroepspraktijk staat. Dus geen lessen uit boeken, maar veel online toepassingen binnen een flexibele leeromgeving. We stimuleren je in je ontwikkeling tot mediavormgever door je te laten werken aan actuele beroepstaken, je eigen portfolio, je professionele identiteit èn je ondernemersvaardigheden. Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Je volgt les in kleine klassen in een lesomgeving die is ontworpen door studenten. Je wordt begeleid door docenten die zelf uit de beroepspraktijk komen. Hun ervaring geven ze graag door aan jou!

De opleiding Mediavormgever is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang les en praktijk op niveau 4.
Bij een BOL-opleiding zit je ongeveer 60% van de tijd op school. De rest van de tijd doe je praktijkervaring op en loop je stage bij een erkend leerbedrijf.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Een (multi)mediavormgever ontwerpt en maakt grafische en interactieve media-uitingen, vaak vanuit een creatief concept dat je ook zelf bedenkt. Voorbeelden van uitingen zijn advertenties, posters, brochures en websites. Je leert tijdens de opleiding hoe je verschillende teken- en ontwerptechnieken toepast en hoe je jouw ideeën uitwerkt op de computer. Bij alle inhoudelijke vakken leer je over de verschillende beeldende aspecten: licht, kleur, ruimte, vorm, structuur en compositie.

Je gaat actief aan de slag met de belangrijkste softwarepakketten van Adobe, zoals InDesign, Illustrator en Photoshop. Daarnaast leer je de basis van Html en Wordpress. Fotografie en typografie ondersteunen je bij grote projecten. Je volgt vakken op het gebied van kunst en ondernemerschap. En ook ga je regelmatig op excursie. Door middel van keuzedelen en stage kun je jouw specifieke interesses in dit vakgebied verder uitbouwen. Denk hierbij aan grafische vormgeving, cross mediaal ontwerp, webdesign of online content management.

Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Je kunt bij verschillende communicatie-, ontwerp- of reclamebureaus aan de slag, bij bureaus voor webdesign en uitgeverijen, maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen. Als mediavormgever kun je alle kanten op!
 • Multimediabedrijven
 • Bureaus voor webdesign
 • Post-productiebedrijven
 • Reclamebureaus
 • Zzp’er
 • Uitgeverijen
 • Nieuwsbedrijven/kranten
 • Productiemaatschappijen
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder

Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Dit doen we aan de hand van een creatieve opdracht, een persoonlijk gesprek en je portfolio. Zo wordt gekeken of deze creatieve opleiding bij je past.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
 
 • Associate Degree Digital Media
 • CMD, Communicatie Media Design
 • Creative Business, Associate Degree
 • Docentenopleiding Beeldende Vorming
 • Willem de Kooning: Packaging Design (Associate Degree)
 • Gerrit Rietveld Academie: Beeldende Kunst, Grafisch Ontwerpen
 • Communicatie
Lees verder
 • Hbo - Docent Beeldende Vorming
 • Hbo - Kunstacademie
 • Hbo - Media: Grafische en Interactieve Studies (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)
Lees verder
 • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.
 
MBO College Almere - indicatie kosten BOL: € 250,-, exclusief verplichte laptop.  
Lees verder
Ayana volgt de opleiding Mediavormgever op MBO College Almere. Lees hier waarom zij koos voor deze bijzondere studie: "Bij binnenkomst wist ik meteen dat ik hierheen wilde."
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Marketing & Communication Specialist
Marketing & Communication Specialist
Leerweg BOL
Niveau 4
Content Creator
Content Creator
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Meld je aan