Introductie

Is werken in deze sector iets voor jou?

Welke opleiding vind je het meest interessant?Naar brochures
We leggen in Nederland miljoenen kilometers af om onze bestemming te bereiken. Dat vraagt nogal wat onderhoud aan onze voertuigen. Er verschijnen voortdurend modellen met nieuwe technieken. De ICT is bijvoorbeeld uit een personenauto niet meer weg te denken. De mobiliteitsbranche ontwikkelt zich razendsnel, hiervoor zijn veel opgeleide vakmensen nodig.

Autotechniek

Auto’s, bussen en vrachtwagens: ze hebben allemaal onderhoud nodig! Als de techniek ervan jou interesseert dan is een opleiding binnen de Autotechniek iets voor jou.

Er zijn vakmensen nodig om alle vervoersmiddelen op de weg te houden, nieuwe systemen te bedenken en de nodige reparaties uit te voeren. Jij zorgt daarvoor, maar zo'n vakman (m/v) word je niet zomaar. Daar heb je eerst een stevige opleiding voor nodig. En er zijn ook leidinggevenden nodig om deze vakmensen weer aan te sturen. In deze sector kun je naar veel bedrijfsfuncties doorgroeien. 

Lees verder

Tweewielertechniek

Ben je geïnteresseerd in de techniek van (elektrische)fietsen, motorfietsen of scooters? Wil je deze graag onderhouden en repareren? En vind je het leuk om klanten hierover te adviseren? Kies dan een opleiding in de richting Tweewielertechniek.

De tweewielers zie je overal. Steeds meer bedrijven en restaurants maken gebruik van deze vervoersmiddelen voor de bezorgservice. Je kunt aan de slag als tweewielertechnicus/manager in een fietsenzaak of juist bij een groter bedrijf. Maar waar je ook werkt, met een baan in de tweewielertechniek houd je heel Nederland in beweging!

Lees verder
Subat Ik wist al jong dat ik iets met auto's wilde doen.
Jamie Student Motorfietstechnicus
Said
Ik verdien al bij door de scooter van mijn vrienden te repareren.

Opleidingen binnen deze sector

Filter opleidingen
 • Colleges
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Autotechnicus
Autotechnicus
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Eerste Autotechnicus
Eerste Autotechnicus
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Entree
Entree
Leerweg BOL
Niveau 1
 • 3
 • 1
  • 1
  van 1
 • 6