Introductie

Is werken in deze sector iets voor jou?

Zonder goede monteursservice en onderhoud zou de wereld binnen de kortste keren stil staan! Met een opleiding in Onderhoudstechniek repareer, onderhoudt en verhelp je storingen van apparaten en systemen die we allemaal nodig hebben. Thuis, op kantoor, in de fabriek of sporthal. Een veelzijdig en verantwoordelijk beroep met goede kansen op een baan.

Welke opleiding vind je het meest interessant?Naar brochures


Toekomstgericht Techniekonderwijs 

Bij MBO College Almere stel jij zelf je Techniekopleiding samen. Jij bepaalt waarin je je wilt specialiseren of je kiest ervoor om breed opgeleid te worden. 
Je kunt kiezen uit verschillende cursussen die aangeboden worden door allerlei technische bedrijven. Zo leer je niet alleen goede technische skills; je bent straks veel beter voorbereid op de snelle ontwikkelingen in de technische sector. Lees hier meer over Toekomstgericht Techniekonderwijs. 

 

Technisch inzicht & klantgericht

Je bent een specialist in jouw vakgebied en je zet jouw technische kennis in om bijvoorbeeld storingen te voorkomen en te verhelpen. Je inspecteert en repareert zelfstandig apparatuur en installaties. Reparaties voer je zorgvuldig en nauwkeurig uit. Het is belangrijk dat je elk probleem goed analyseert. En zo oplost dat dit in de toekomst niet meer voorkomt.

Naast kwaliteit is ook veiligheid belangrijk. Wanneer je jouw werk niet goed uitvoert kan dat soms grote gevolgen hebben. De klant moet op jou kunnen vertrouwen. Je stelt je dienstverlenend op en moet beschikbaar zijn bij storingen. Als monteur werk je soms ook ‘s avonds of in het weekend. Je kan doorgroeien en dan bijvoorbeeld een team monteurs aansturen.
Lees verder

Complexe werkzaamheden

In deze sector heb je te maken met het installeren van complexe technische installaties, zoals bijvoorbeeld warmteterugwinningsinstallaties en zonnecollectoren, cv-installaties of lichtinstallaties. Of je wordt opgeroepen vanwege een defecte geldautomaat. Storingen verhelpen, gebruiksklaar maken, onderhouden, repareren. Jij gaat graag elke uitdaging aan!

De werkzaamheden vinden plaats bij verschillende klanten. In kantoorgebouwen, bij mensen thuis of bij bedrijven in de metaalproductie-industrie of de voedingsindustrie. Er zijn veel mogelijkheden en de vraag naar goede monteurs is groot.
Lees verder


Sneller door je opleiding?

Er zijn in dit aanbod veel opleidingen die je versneld kunt doen. Heb je hier interesse in? Informeer dan bij de docenten van de opleiding tijdens een open dag of neem contact op met het informatiecentrum.
Ömer 'Je kunt van het vmbo ook door naar het hbo.'
Monique
Wat ik tijdens mijn stage leer pas ik toe op school en andersom.

Opleidingen binnen deze sector

Filter opleidingen
 • Colleges
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Eerste Monteur Service en Onderhoud Elektrotechniek
Eerste Monteur Service en Onderhoud Elektrotechniek
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties
Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Entree
Entree
Leerweg BOL/BBL
Niveau 1
Technicus Engineering
Technicus Engineering
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
 • 3
 • 1
  • 1
  van 1
 • 6