Introductie

Is werken in deze sector iets voor jou?

Ben je sportief en wil je werken met mensen? Dan is een sportopleiding echt iets voor jou! Je leert hoe je mensen in beweging kunt krijgen, zodat zij zich gezonder en vitaler gaan voelen.

Je organiseert en begeleidt bijvoorbeeld sportieve activiteiten. Daarnaast maak je kennis met veel verschillende sporten en vormen van bewegen. Je kunt een sportopleiding volgen op niveau 2, 3 of 4. Het is een mix van theorie en praktijk. Je voert bijvoorbeeld samen met buurtsportcoaches activiteiten voor kinderen uit, je begeleidt revalidanten of je coacht mensen die willen bewegen. Dit doe je natuurlijk niet alleen. Persoonlijk contact tussen studenten en onze docenten vinden wij erg belangrijk. Je krijgt dan ook een persoonlijke coach die je begeleidt tijdens je opleiding.

Welke opleiding vind je het meest interessant?Naar brochures

Waarom Sport bij het ROC van Flevoland?

Je krijgt les in ons nieuwe gebouw in Almere Poort, maar je doet ook opdrachten in de praktijk. We maken veel gebruik van de sportfaciliteiten in de buurt, waaronder het Topsportcentrum en het zwembad. Er is speciale aandacht voor sporten in een urban omgeving, zoals mountainbiken, bootcamp en surfen. Tijdens je opleiding kun je meerdere keuzedelen volgen. Dit zijn vakken die je zelf kiest en waarmee je zelf richting geeft aan je studie. Je kunt een bondsdiploma halen, bijvoorbeeld zweminstructeur, sportmassage of voetbalinstructeur/trainer. Ook kun je stage lopen in het buitenland. Dit geeft écht een meerwaarde aan je opleiding.
 
Lees verder


Tijdens je opleiding loop je verschillende stages in de praktijk. Zo leer je het vak goed kennen en doe je alvast werkervaring op. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij de Bonjasky Academy. Wil je weten hoe dat eraan toe gaat? Remy Bonjasky, drievoudig K1-kampioen, vertelt het in deze video: 

Opleidingen binnen deze sector

Filter opleidingen
 • Colleges
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Entree
Entree
Leerweg BOL
Niveau 1
Sport & Bewegingscoördinator
Sport & Bewegingscoördinator
Leerweg BOL
Niveau 4
Sport & Bewegingsleider
Sport & Bewegingsleider
Leerweg BOL
Niveau 3
Sport & Recreatie
Sport & Recreatie
Leerweg BOL
Niveau 2
 • 3
 • 1
  • 1
  van 1
 • 6