Toekomstgericht Techniekonderwijs

Techniekopleidingen bij MBO College Almere.

Bij MBO College Almere stel jij zelf je Techniekopleiding samen. Wil je je specialiseren of juist breed opgeleid worden? Jij bepaalt!

Je kunt kiezen uit verschillende cursussen die aangeboden worden door allerlei technische bedrijven. Zo leer je niet alleen goede technische skills; je bent straks veel beter voorbereid op de snelle ontwikkelingen in de technische sector. 

Een nieuw onderwijsconcept

Schooljaar 2020-2021 zijn we gestart met een nieuwe vorm van onderwijs. Wij hebben zestig technische opleidingen samengevoegd. Er is veel aandacht voor beroepen en vaardigheden in de energietransitie, circulariteit, smart-technologie, mechatronica en verspaningstechniek. De opleidingen zijn als vol- en als deeltijd-variant te volgen. Samen met verschillende bedrijven hebben we cursussen ontwikkeld die op verschillende niveaus te volgen zijn. Ook hebben bedrijven ruimte om zelf cursussen te ontwikkelen. Hierdoor sluiten onze opleidingen nóg beter aan op de wensen en behoefte van jou en het bedrijfsleven!

Wat betekent dit voor jou?

Student Marcio verteltJij bepaalt je eigen leerroute: door te verdiepen, verbreden, vertragen of te versnellen in niveau en tempo. Jij ontdekt, ontwikkelt en maakt keuzes. Je coach ondersteunt je hierbij en geeft structuur aan het onderwijs. Jullie spreken elkaar wekelijks.

Daarnaast ga je aan de slag met je eigen studiegroep en maak je tijdens je opleiding kennis met verschillende experts. Je kunt bij ons het hele jaar door je diploma halen. Met dit waardevolle mbo-diploma kun je direct starten met een nieuwe opleiding, maar ben je natuurlijk ook startklaar voor de arbeidsmarkt.

Zeker van een baan

Levensecht leren staat bij ons centraal. Het bedrijfsleven verwacht dat hun toekomstig medewerkers beschikken over de allernieuwste kennis en technische skills én dat ze van aanpakken weten. Onze cursussen worden samen met het bedrijfsleven ontwikkeld met veel aandacht voor de actuele praktijkvragen. We weten wat er speelt en geven ruimte aan innovatie. Alle cursussen worden afgesloten met een praktijkopdracht.

De baankansen in de technische sector zijn momenteel ontzettend goed: na je opleiding kun je gegarandeerd aan het werk. Kijk voor meer informatie op de website van de Nationale Beroepengids 

Een andere manier van leren

Student Marciano vertelt

Student Marcio vertelt"Ik vind actuele onderwerpen zoals duurzaamheid heel interessant. Daarom ben ik de cursus ‘Zonnecellen’ op niveau 4 gaan doen. Ik merk dat als ik me hiermee bezighoud, ik direct meer wil weten over informatietechnologie.

Hierna ga ik direct verder met de cursus ‘Nightrider’, waar je uitgedaagd wordt een aantal LED-lampjes te laten branden. Hier komen elektro, werktuigbouw en informatietechnologie samen. Door wat ik leer direct in de praktijk toe te passen, ben ik extra trots op mijn resultaat. Het geeft écht een kick!"

 

Intensieve begeleiding

Ons team bestaat uit ervaren docenten die allemaal de vaardigheden hebben om je te begeleiden en te coachen. Ze zijn betrokken en hebben hoge ambities voor zichzelf én voor jou.
 
Ben je enthousiast?

Kom langs voor een rondleiding.
» Meer informatie en inschrijven
Bezoek onze Open Dag

» Meer informatie en inschrijven

Onze opleidingen

Wil je meer weten over ons onderwijs en in welke sectoren wij zijn gespecialiseerd? Bekijk het aanbod:

» Elektro & Installatietechniek
» Onderhoudstechniek
» Metaal & Mechatronica
» Technology, Engineering & Design