Sport en studie

Bij ons kun je een opleiding volgen en tegelijkertijd sporten. Voor topsporters zijn er extra mogelijkheden. Wij helpen je, zodat sport en studie goed met elkaar samen gaan.

Sport in iedere opleiding

Het team sport verzorgt voor alle studenten sportactiviteiten. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan leiding geven, sport & spel en fair play. De enthousiaste docenten zorgen ervoor dat er sport wordt aangeboden in elke mbo-opleiding. Je kunt allerlei soorten sport doen. Van badminton en korfbal tot karten en paardrijden.

Opleidingen Sport

In onze opleidingen Sport vind je actie en beweging. En aan het eind haal je je mbo-diploma. Er is er vast wel een opleiding die bij je past.

» Bekijk de mbo-sportopleidingen

Topsportbegeleiding

Als je topsporter bent, dan houden we daar zo veel mogelijk rekening mee. Bij ons gaat topsport heel goed samen met het volgen van een mbo-opleiding.

Als je student en topsporter bent, kun je bij ons op hoog niveau blijven sporten en tegelijkertijd een opleiding volgen. Elk MBO College heeft een topsportbegeleider. De topsportbegeleider ondersteunt jou bij het combineren van je sportcarrière en je opleiding. Samen met de studiebegeleider van jouw opleiding maakt de topsportbegeleider een aangepast programma. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je trainingen en wedstrijden.
 

Kom ik in aanmerking?

Je komt in aanmerking voor topsportbegeleiding als je voldoet aan één van de volgende criteria:
  1. Je hebt een status die is vastgesteld door NOC*NSF
  • Voor senioren gelden de volgende statussen: A-status, HP-status, Selectiestatus of Bondsstatus
  • Voor junioren gelden de volgende statussen: Belofte, Nationaal Talent of Internationaal Talent
  1. Je speelt voetbal bij een BVO (Betaald Voetbal Organisatie). Speel je bij een amateurvereniging?  Spelers van een amateurvereniging komen in aanmerking voor een topsportstatus als ze spelen in één van de volgende competities:
  • o21:  Divisie 1 en 2
  • o18:  Divisie 1 en 2
  • o17:  Divisie 1 en 2
  • o16:  Divisie 1 en 2
  • o15:  Divisie 1 en 2
Voor de competities o23 en o19 is er geen recht op een topsportstatus.
 
Twijfel je of je in aanmerking komt voor topsportbegeleiding? Neem dan contact op met de topsportcoördinator Joris Kremers van het ROC van Flevoland via: j.kremers@rocvf.nl

Wil je gebruik maken van de speciale mogelijkheden voor topsporters? Dan heb je een topsportpas nodig.

Aanvragen topsportpas

Wil je gebruik maken van de speciale mogelijkheden voor topsporters? Dan heb je een topsportpas nodig. Deze kun je via e-mail aanvragen bij Joris Kremers (j.kremers@rocvf.nl)