Studiehulp en advies

Bij het ROC van Flevoland krijg je ook tijdens je studie hulp en begeleiding. Bijvoorbeeld als je studie niet lekker loopt, maar ook bij andere problemen.
 

Begeleiding tijdens de opleiding

Elke student op het ROC van Flevoland krijgt een studiecoach. Je studiecoach is je eerste aanspreekpunt voor alles wat je nodig hebt tijdens je studie. De studiecoach is ook degene die je doorverwijst als je extra of gespecialiseerde begeleiding nodig hebt. 

Plusvoorziening

Als je meer ondersteuning nodig hebt om je studie vlot te laten verlopen, kun je terecht bij de pluscoach. Hij of zij kan je bijvoorbeeld helpen met planning, leren voor een toets, afwezigheid of laatkomen. Met een pluscoach kun je in gesprek gaan om je persoonlijke behoeften te bespreken en problemen op te lossen. 

Hulp bij het kiezen van een studie

Heb je een verkeerde studie gekozen of wil je weten wat de doorstroommogelijkheden zijn? Dan kun je bij een studieadviseur terecht. Een studieadviseur heeft kennis over de opleidingen en instroommogelijkheden. Daarbij maakt de studieadviseur gebruik van studiekeuze- en vaardigheidstesten om je een helder idee te geven van wat je kunt en wilt.
Als je na het gesprek met de studieadviseur nog niet weet welke studie bij je past, kun je terecht bij de doorstartklas. Hier krijg je vijf weken intensief loopbaanbegeleiding om je te helpen een keuze te maken. 

Passend Onderwijs

Passend onderwijs is er voor studenten die extra ondersteuning nodig hebben. Dit kan zijn vanwege een lichamelijke, visuele of communicatieve beperking, een chronische ziekte, maar ook bij dyslexie en andere problemen. Samen kijken we naar welke ondersteuning en/of aanpassingen het beste voor jou werken.

Heb je ondersteuning nodig tijdens je opleiding? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dan maken we nog voor inschrijving afspraken over de ondersteuning die bij jou past.

Vragen over Passend Onderwijs?
MBO College Lelystad: Neem contact op met het Loopbaan- en Expertisecentrum (LEC).
MBO College Almere/Poort: Neem contact op met Studentbegeleiding.

Problemen thuis of op school

Je kunt bij Schoolmaatschappelijk Werk terecht voor hulp en advies als er problemen zijn waar je mee zit. Misschien heb je persoonlijke zorgen, geldproblemen of kun je geen geschikte huisvesting vinden. Schoolmaatschappelijk Werk geeft kortdurende ondersteuning bij problematiek die niet direct met de studie te maken heeft. In Almere ondersteunt een budgetcoach bij geldproblemen.

De Vertrouwenspersoon

Dit is het aanspreekpunt wanneer je op school last hebt van bijvoorbeeld pesten, seksuele intimidatie, discriminatie of agressie. De vertrouwenspersoon luistert en neemt je probleem serieus. In overleg met jou werkt de vertrouwenspersoon aan een oplossing.

» Meer over de Vertrouwenspersoon

De Ombudsman voor klachten

Soms gaat er wel eens iets mis. Dat lossen we graag op, en daarvoor is de Ombudsman. Als je een klacht hebt, kun je bij hem terecht. De Ombudsman is onafhankelijk en zoekt naar een oplossing.

» Meer over de Ombudsman

Topsport

Als je student en topsporter bent, kun je op hoog niveau blijven sporten en tegelijkertijd bij het ROC van Flevoland een opleiding volgen. We maken afspraken met jou en met bijvoorbeeld je trainer. Op die manier gaan topsport en studie prima samen.

» Meer over topsport​

Studentenraad

De Centrale Studentenraad vertegenwoordigt alle studenten van het ROC van Flevoland en het ROC van Amsterdam. De raad denkt mee over hoe het onderwijs beter, leuker of anders kan. Naast de Centrale Studentenraad heeft elk mbo-college een eigen studentenraad. Die vertegenwoordigt jou op je eigen leslocatie.

» Meer over de Studentenraad

Ben je al student?

Ben je al student bij ROC van Flevoland? Kijk dan op de pagina Info voor studenten of op het intranet: Portaal voor talent

Veelgestelde vragen

» Veelgestelde vragen en antwoorden

Contact

De mensen van het Informatiecentrum weten precies wie je kan helpen. Zij verwijzen je door.

Bel 0900 - 0918 of mail naar informatiecentrum@rocvf.nl