Studiehulp en advies

Bij het ROC van Flevoland krijg je ook tijdens je studie hulp en begeleiding. Bijvoorbeeld als je studie niet lekker loopt, maar ook bij andere problemen.

Studentenraad

De Centrale Studentenraad vertegenwoordigt alle studenten van het ROC van Flevoland. De raad denkt mee over hoe het onderwijs beter, leuker of anders kan. Naast de Centrale Studentenraad heeft elk mbo-college een eigen studentenraad. Die vertegenwoordigt jou op je eigen leslocatie.

Dyslexie

Als je bij je aanmelding hebt aangegeven dat je dyslectisch bent, word je uitgenodigd voor een gesprek met een specialist van het Informatiecentrum. Dit gesprek gaat over jouw dyslexie en wat jij nodig hebt om je opleiding bij ROC van Flevoland te volgen en succesvol af te ronden. Zo kun je bijvoorbeeld meer tijd krijgen bij toetsen en examens, een examen mondeling doen in plaats van schriftelijk of gebruik maken van digitale hulpmiddelen. De afspraken en adviezen kunnen per opleiding en per student verschillen.

Studeren met een beperking

Heb je een handicap of een chronische ziekte? Dan kun je terecht bij het Steunpunt Studie en Handicap van het Informatiecentrum. Het steunpunt begeleidt je en weet wat er voor hulp er voor je is. We kunnen bijvoorbeeld contact opnemen met docenten en medestudenten zodat ze rekening kunnen houden met jouw situatie.

Hulp bij persoonlijke problemen

Als je problemen hebt, gaat het soms ook niet goed met je studie. Bijvoorbeeld omdat je je verward voelt of omdat het thuis niet zo goed gaat. Dan kun je in gesprek met een specialist van het Informatiecentrum. Samen bespreek je wat het probleem is en hoe je daar beter mee om kunt gaan. Het doel is om ervoor te zorgen dat je je beter voelt en kunt blijven studeren.

Problemen met leren

Als je problemen krijgt met leren, dan helpen we je. Bijvoorbeeld als je dyslexie hebt. Samen met jou stellen onderzoeken we wat je probleem is. Als het nodig is, verwijzen we je door naar iemand die je verder kan helpen.

De Ombudsman voor klachten

Soms gaat er wel eens iets mis. Dat lossen we graag op, en daarvoor is de Ombudsman. Als je een klacht hebt, kun je bij hem terecht. De Ombudsman is onafhankelijk en zoekt naar een oplossing.

» Meer over de Ombudsman

De Vertrouwenspersoon

Dit is het aanspreekpunt wanneer je op school last hebt van bijvoorbeeld pesten, seksuele intimidatie, discriminatie of agressie. De vertrouwenspersoon luistert en neemt je probleem serieus. In overleg met jou werkt de vertrouwenspersoon aan een oplossing.

» Meer over de Vertrouwenspersoon

Verkeerde opleiding gekozen?

Als blijkt dat de opleiding niets voor jou is, dan kun je in gesprek met onze loopbaanbegeleider. De loopbaanbegeleider denkt met je mee en geeft je een aantal opdrachten, bijvoorbeeld een studiekeuzetest. Daarmee ontdek je wat er mogelijk is en kies je een andere opleiding die beter bij je past.

Ben je al student?

Ben je al student bij ROC van Flevoland? Kijk dan op de pagina Info voor studenten of op het intranet: Portaal voor talent

Contact

De mensen van het Informatiecentrum weten precies wie je kan helpen. Zij verwijzen je door.

Bel 0900 - 0918 of mail naar informatiecentrum@rocvf.nl