Maak kennis met Onboard!Onboard is het 1-jarige programma speciaal voor vo-leerlingen die hun examen niet gehaald hebben. Onboard is ontwikkeld door het vo en het mbo samen.

Binnen Onboard werk je aan het behalen van je vo-diploma en start je met mbo-onderdelen. In dit speciale maatwerktraject word je intensief begeleid om je vo-vakken alsnog af te ronden en alvast te starten op het mbo. Je kunt dus je vo-diploma halen én hebt minder studietijd/studielastenverlichting in de door jou gekozen mbo-opleiding na jouw Onboard-jaar!

Hoe werkt Onboard?
Dagelijks spreek je jouw coach die jou begeleidt en helpt tijdens jouw Onboard-jaar. In de eerste week kijk je samen met je coach welk traject het meest kansrijk en haalbaar is. Onboard is namelijk 100% maatwerk en bestaat uit een vo-deel en een mbo-deel.

Vo-deel
Binnen het vo-deel kijken we samen met jou aan de hand van je cijferlijst welk(e) vak(ken) je over moet doen om alsnog je vo-diploma te halen. Hierin krijg je tijdens Onboard les van bevoegde docenten die jou voorbereiden op het staatsexamen.

Mbo-deel
Naast je vo-vakken is er ook nog ruimte om aan mbo-onderdelen te werken. Zo kan je binnen Onboard binnen een jaar je Nederlands, Engels en/of rekenen afronden met mbo-examens. Ook doe je een aantal keuzedelen (keuzedelen zijn een verplicht onderdeel binnen alle mbo-opleidingen). Deze keuzedelen kunnen al specifiek zijn voor je mbo-vervolgopleiding maar dit hoeft niet. Verder ga je je tijdens dit jaar je inzetten voor een aantal maatschappelijke projecten die jou helpen mbo-vaardigheden te ontwikkelen.

Verder studeren op het mbo

Heb je tijdens Onboard je vo-diploma behaald? Dan is het mogelijk om verder te studeren bij de mbo-opleiding van jouw keuze. Vakken die je tijdens Onboard voldoende afgerond hebt, hoef je daarna niet meer te volgen. Hierdoor kun je je mbo-opleiding sneller afronden!

Waar wordt Onboard aangeboden?

De lessen van Onboard vinden in principe plaats bij MBO College Almere in Almere-Buiten.

Wil je meer weten?

Bekijk onze Q&A op deze pagina. Heb je interesse of heb je vragen? Stuur een e-mail naar onboard@rocvf.nl. Ook in de zomervakantie beantwoorden we je e-mail zo snel mogelijk.