Ben je op zoek naar een opleiding speciaal voor volwassenen? Die goed te combineren is met je leven en aansluit bij jouw opleidingswensen? Bij ons vind je een ruim aanbod aan opleidingen en cursussen voor volwassenen. Van korte cursussen tot volledige mbo-opleidingen. Er is altijd wel een opleiding die bij jou past.

Opleidingen voor volwassenen

Als volwassen student heb je een heel ander leven dan iemand die net van de middelbare school komt. Waarschijnlijk heb je een baan of heb je al werkervaring opgedaan. En mogelijk heb je al eerder een opleiding gevolgd. Daar komt bij dat je misschien een gezin hebt en/of andere verplichtingen. Het volgen van een opleiding moet daar wel bij passen.

Breed aanbod volwassenenonderwijs

Ben je op zoek naar een opleiding in het volwassenenonderwijs? Of het nu is omdat je kennis en vaardigheden op peil wil houden, je wil bijscholen of omdat je een compleet andere carrière wil: bij ons vind je een breed aanbod aan opleidingen en cursussen voor volwassenen.
 
Wil je in korte tijd je kennis en vaardigheden over een bepaald onderwerp ontwikkelen? Dan is een korte cursus misschien iets voor jou. Ben je op zoek naar een opleiding waarin je juist breed wordt opgeleid en je bijvoorbeeld een andere functie kunt krijgen? Dan past een volledige opleiding beter bij jouw opleidingswensen.

» Bekijk ons opleidingsaanbod en ontdek wat bij jou past

Voltijd en deeltijd voor volwassenen

We bieden opleidingen en cursussen aan in diverse sectoren en op verschillende niveaus. En natuurlijk wordt er rekening gehouden met je werk en/of je gezin. Zo behoort het versneld halen van een diploma of certificaat tot de mogelijkheden. En vaak kun je de opleiding in de avonduren volgen. Wel zo handig als je het wil combineren met de rest van je leven.

In het mbo-onderwijs kun je kiezen uit verschillende leerwegen (BOL en BBL) en niveaus (1 t/m 4). Op welk niveau je een opleiding kunt volgen, is afhankelijk van je vooropleiding.

» Meer informatie over de leerwegen en de verschillende niveaus

Ontdek nieuwe mogelijkheden in Zorg en Kinderopvang op de Inspiratiedagen 

Ben je op zoek naar een nieuwe kans voor je carrière? Heb jij altijd al het idee gehad om met kinderen of in de zorg te willen werken, maar weet je niet wat de mogelijkheden zijn? Of waar te beginnen? 
Kom dan in november of april naar de Inspiratiedagen van ROC van Flevoland, georganiseerd met het UWV, de Gemeente Almere, het werkveld en andere partners. 

» Meer informatie over de inspiratiedagen

Onze opleidingen en cursussen

Onze opleidingen en cursussen

voor volwassenen
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Praktijkleren

Praktijkleren

Met officiële praktijkverklaring

Subsidies en regelingen 

Jezelf ontwikkelen is het investeren waard! En het is natuurlijk mooi meegenomen als je daarbij gebruik kunt maken van bepaalde subsidies of regelingen. Die zijn er zowel voor particulieren als bedrijven. 

» Lees meer over subsidies en regelingen op de website van SER

Praktijkleren met de praktijkverklaring

Het behalen van een mbo-diploma of mbo-certificaat is niet voor iedereen even eenvoudig. Praktijkleren met de praktijkverklaring biedt dan uitkomst. Je volgt een programma met praktijkwerkzaamheden bij een erkend leerbedrijf. Het gaat om eenvoudige werkzaamheden van een bestaande mbo-opleiding op niveau 1 of 2, die je volledig op de werkvloer kan aanleren. Worden de werkzaamheden met een positief resultaat afgerond, dan ontvang je een praktijkverklaring.

» Lees meer over praktijkleren met de praktijkverklaring

Voor bedrijven  

Medewerkers kunnen natuurlijk zelf een keuze maken uit ons ruime opleidingsaanbod voor volwassenen. Van korte cursussen en mbo-certificaten tot volledig erkende mbo-opleidingen. Maar het is ook mogelijk om maatwerk te leveren. Op basis van de specifieke wensen van je organisatie wordt in overleg een opleidingstraject opgezet waarbij rekening wordt gehouden met het niveau en de behoeften van de medewerkers. Dit kan zowel incompany als op een van onze eigen onderwijslocaties. 

» Lees meer over de mogelijkheden voor bedrijven  

Joke Smit College

Wil je als volwassenen (alsnog) je diploma mavo, havo of vwo halen? Dat kan via het Joke Smit College. Je kunt er één of meerdere vakken volgen of een compleet diploma halen.

» Meer informatie en aanmelden 

Taalonderwijs en inburgering 

We bieden diverse taalopleidingen aan. Daarnaast kun je bij ons de standaard inburgeringscursus volgen of de inburgeringscursus op MBO+ niveau. Verder verzorgen wij MBO + Taal trajecten. Deze bestaan uit opleidingen die gericht zijn op het behalen van een mbo-diploma en zijn speciaal voor mensen met een anderstalige achtergrond of mensen die extra taalondersteuning nodig hebben.

» Meer informatie over taalonderwijs en inburgering