Inspiratiedagen

 

 

Ontdek nieuwe mogelijkheden in Zorg en Kinderopvang op de Inspiratiedagen van ROC van Flevoland

Ben je op zoek naar een nieuwe kans voor je carrière? Denk je erover na om in een ander werkveld te stappen waar je anderen kunt helpen en ondersteunen? Heb jij altijd al het idee gehad om met kinderen of in de zorg te willen werken, maar weet je niet wat de mogelijkheden zijn? Of waar te beginnen?
Kom dan naar de Inspiratiedagen van ROC van Flevoland, georganiseerd met het UWV, de Gemeente Almere, Werkbedrijf Lelystad, het werkveld en andere partners. Met de grote te korten in de kinderopvang en de zorg, is dit het moment om in te stappen!

Voor wie?

Voor werkzoekenden, zij- instromers en mensen die van carrière willen switchen.
Deelname is gratis.

Hoe zien de Inspiratiedagen eruit?

Tijdens een inspiratiedag breng je in de ochtend een bezoek aan een zorg- of kinderopvang organisatie. Dit bezoek wordt door ons georganiseerd en we bereiden je er samen met andere deelnemers op voor. Na het bezoek vindt op het ROC van Flevoland, in Almere Buiten, het middagprogramma plaats. Tijdens het middagprogramma ontvang je opleidingsinformatie en volg je een workshop en een gastles. Ook kun je vragen stellen aan de aanwezige medewerkers en professionals uit het werkveld.

Wanneer zijn de Inspiratiedagen?

De Inspiratiedagen van schooljaar 2024-2025 vinden waarschijnlijk in november plaats. Zodra de exacte data bekend zijn, zullen we die op deze pagina plaatsen. Vanaf dat moment is het ook weer mogelijk om je aan te melden. 

Reden om te komen

Je ontdekt nieuwe kansen: kom erachter welke verschillende banen en specialisaties er zijn in de zorg en kinderopvang en welke routes er zijn om te kunnen starten. 
Je maakt kennis met het werkveld: door een bezoek te brengen aan het werkveld en doordat je kennismaakt met experts en docenten krijg je inzicht in de laatste ontwikkelingen in de zorg en kinderopvang.
Je doet mee aan workshops: neem deel aan praktische workshops waarin je ervaart welke vaardigheden er nodig zijn en kunt ontwikkelen om te slagen in je nieuwe carrière.
Je breidt je netwerk uit: ontmoet andere volwassenen die dezelfde interesses delen en deel ervaringen over het betreden van deze sectoren op latere leeftijd of maak kennis met een aantal werkgevers en adviseurs.
Je krijg een realistisch beeld en advies: we willen niet alleen inspireren, maar ook een realistisch beeld geven over de mogelijkheden en de eventuele beperkingen die er zijn. Als je vragen hebt over welke opleidingen het beste bij jou passen of hoe je kunt beginnen aan een carrière in de zorg of kinderopvang, dan kun je daarover in gesprek.

Meer informatie en aanmelden

» Aanmelden voor 16 april 2024 (werken met kinderen)
» Aanmelden voor 18 april 2024 (werken in de zorg)
 
Wil je meer informatie of heb je een vraag over deze inspiratiedagen? Neem contact met ons op.
 
MBO College Almere en Lelystad
Leven Lang Ontwikkelen (LLO)
Email: LLO@rocvf.nl
Telefoon: (036) 549 59 35

Voor werkgevers

Als je als kinderopvang- of zorgorganisatie graag betrokken wilt zijn bij deze dagen horen we dat graag. Bijvoorbeeld als je in het ochtendprogramma de deelnemers wilt ontvangen, een workshop organiseren of ideeën of tips hebt.

» Item op Omroep Flevoland over de inspiratiedagen terugkijken