Voor volwassenen

Interculturele Diversiteit & Communicatie - Incompany Traject

Voor volwassenen
De training Interculturele Diversiteit & Communicatie wordt alleen aangeboden als groepstraject. In overleg met de opdrachtgever/werkgever wordt het aantal deelnemers bepaald. De training is geschikt voor deelnemers op niveau 3 en 4.
Introductie

Over de cursus

In de training Interculturele Diversiteit & Communicatie leer je wat cultuur precies is en hoe cultuurverschillen van invloed zijn op de communicatie. Als je dieper in andermans wereld stapt, ervaar je hoe die wereld in elkaar zit. Zo ben je als professional beter toegerust voor je werk.

Kennis van andere culturen is wenselijk wanneer je woont in een land waar mensen uit verschillende culturen naast elkaar leven. Om goed met elkaar te kunnen samenwerken, is het noodzakelijk iets te weten van andere culturen. Hierdoor kun je veel communicatieproblemen voorkomen. Dit is ook van belang in relatie tot de doelgroep.

In het werkveld van Zorg & Welzijn geeft deze training inzicht in onder meer verschillende opvoedingsstijlen, rituelen en overtuigingen. De professional leert interculturele sensitiviteit in te zetten, verbindt mensen (en kinderen) met verschillende culturele achtergronden. Met deze training versterk je je vaardigheden en deskundigheid als professional in het werkveld van Zorg & Welzijn. 
 

Programma

De training wordt klassikaal gegeven in 3 dagdelen van 3 uur. De tijden worden afgestemd met de opdrachtgever. Tijdens de training krijgen de deelnemers een aantal oefeningen en opdrachten die rechtstreeks toepasbaar zijn in de praktijk, zodat er niet veel extra studiebelasting is. De groepsgrootte wordt afgestemd met de opdrachtgever. Dat geldt ook voor de locatie waar de training gegeven wordt.
 
Lees verder

Wat leer je tijdens de training?

In de training worden de volgende 6 thema's behandeld:

  1. Ervaringen in verband met interculturaliteit, zoals opvoedingsstijlen, seksualiteit, feestdagen, jongens/meisjes, rolpatronen enz.
  2. F-cultuur en G-cultuur. Schaamte, eer en zelfontplooiing
  3. Diversiteitscirkel  (vele facetten van identiteit)
  4. Feestdagen, rituelen en overtuigingen
  5. Taal en interculturele communicatie
  6. Vooroordelen

Deze thema's worden zoveel mogelijk toegespitst op het werkveld en de dagelijkse praktijk van de deelnemers.

Lees verder

Bewijs van deelname

De training wordt afgerond met een bewijs van deelname.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Totale prijs: op aanvraag. 
Lees verder

Lees verder

Neem voor meer informatie contact op met Jacqueline van Egmond.

Telefoon: 036 - 549 59 35
E-mail: LLO@rocvf.nl

Lees verder
Lees verder
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Interculturele Diversiteit & Communicatie - Incompany Traject Ontvangen per post Downloaden als PDF