Voor volwassenen

Technologie in de Zorg (Toepassingen en Innovatie)

Voor volwassenen
Technologie in de Zorg is een Incompany traject voor bedrijven en organisaties. Bij dit traject kunnen meerdere werkgevers een aantal deelnemers aanmelden. Startmoment en locatie worden in overleg bepaald.
Introductie

Waarom deze training aan het ROC van Flevoland?

Technologie wordt steeds vaker ingezet bij de ondersteuning van cliënten. Het is daarom belangrijk dat uw medewerker goed op de hoogte is van technologische hulpmiddelen. Deelnemers aan deze training verdiepen zich op eigen niveau in het gebruik van technologie. 

Uw medewerkers maken kennis met nieuwe technologische ontwikkelingen en leren deze toe te passen in de praktijk. Het gebruik van deze nieuwe technologie maakt het werk aantrekkelijker. Daarnaast zijn deelnemers beter in staat om passende zorg te verlenen. 

De ontwikkeling van deze trainingen wordt ondersteund door het RIF-project Tekort in de Zorg is onze Zorg.
 

Hoe ziet de training eruit?

Het ROC van Flevoland biedt drie trainingen aan over Zorg en Technologie. Deze worden aangeboden als Incompany traject voor bedrijven en organisaties. Het programma en het aantal deelnemers wordt afgestemd met de opdrachtgever. De cursus omvat contactmomenten, online leren, het uitvoeren van opdrachten in de beroepspraktijk. Verder is er een leercoach vanuit de opleiding beschikbaar. De totale studiebelasting per week is afhankelijk van het gekozen niveau en de duur van het traject. 

•    Keuzedeel Zorg en technologie toepassen, niveau 2 
•    Keuzedeel zorg en technologie, niveau 3
•    Keuzedeel Zorginnovaties en technologie, niveau 4
Lees verder

Wat leer je tijdens de training?

Keuzedeel Zorg en Technologie toepassen, Niveau 2 K0136
De deelnemer leert hoe technologische hulpmiddelen, sociale media en internet op de juiste manier worden gebruikt. Tevens leert men cliënten te helpen bij het gebruikt van technologische hulpmiddelen en hoe gegevens worden genoteerd in het elektronische cliëntendossier. De deelnemer krijgt opdrachten om deze technologie toe te passen in de praktijk. 

Keuzedeel zorg en technologie, Niveau 3 K0137
Omdat technologie steeds meer wordt ingezet bij de ondersteuning van cliënten, is het belangrijk dat medewerkers op de hoogte zijn van technologische hulpmiddelen. Hoe worden ze ingezet? Welke voor- en nadelen zijn hieraan gekoppeld? Welke wet- en regelgeving komt erbij kijken? Hoe wordt voorlichting en advies gegeven over het gebruik van technologische hulpmiddelen? Er worden opdrachten gemaakt en door middel van bewijstukken in het portfolio wordt aangetoond dat de deelnemer de leerdoelen beheerst. 

Zorginnovaties en technologie, Niveau 4 K0138 
Er wordt gestart met het programma van keuzedeel Zorg en Technologie (niveau 3), zodat de deelnemer goed op de hoogte is van allerlei vormen van technologie. Daarna onderzoeken de deelnemers mogelijkheden voor de inzet van technologie op de werkplek. Ook draagt men bij aan de implementatie van technologische hulpmiddelen. Daarnaast geeft men voorlichting, advies en instructie aan collega's over de inzet van een nieuw technologisch hulpmiddel. De deelnemer maakt opdrachten en toont met bewijstukken in het portfolio aan dat de leerdoelen worden beheerst.
 
Lees verder

Certificaat

De training Technologie in de Zorg wordt afgesloten met een examen. Bij een positief resultaat ontvangt de deelnemer een landelijk erkend mbo-certificaat.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een werkplek hebben om praktijkopdrachten uit te voeren. De cursussen worden aanboden als Incompany traject voor bedrijven en organisaties. Met de deelnemende organisatie(s) wordt afgestemd welk niveau passend is voor welke medewerker (niveau 2, 3 of 4).
Lees verder

Lees verder
Het bedrag voor deelname aan de training wordt per groep berekend en geoffreerd.
Lees verder
Lees verder

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Jacqueline van Egmond.

E-mail: LLO@rocvf.nl
Telefonisch: 036 549 59 35

Lees verder
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Technologie in de Zorg (Toepassingen en Innovatie) Ontvangen per post Downloaden als PDF