Voor volwassenen

Ontwikkelingsgericht Begeleiden in de Beroepspraktijk - Incompany Traject

Contract
Voor volwassenen
Let op: deze training wordt aangeboden als maatwerktraining voor bedrijven en organisaties.
MBO College Almere
Straat van Florida 1, Almere Buiten
-
3 dagdelen
Aanmelden gesloten
Cursus
Introductie

Over de training

Bij het begeleiden van stagiairs maar ook beginnende collega's komt vaak meer kijken dan we denken. Het is niet alleen een grote verantwoordelijkheid, maar het vraagt ook inzicht in leerprocessen en ontwikkeling, vaardigheden als feedback geven, coachen en beoordelen. Als je dit goed inricht levert dit veel voordeel op. 

Zijn er in uw organisatie medewerkers (binnenkort) verantwoordelijk voor de begeleiding van stagiairs en willen zij leren hoe je dit ontwikkelingsgericht en effectief aanpakt? Of willen zij hun vaardigheden aanscherpen? Kies dan voor deze praktische training. De training biedt inzicht in het begeleidingstraject vanaf de kennismaking tot en met het ontwikkelingsgericht beoordelen. De training is praktisch opgezet en sluit goed aan op de inhoud van de opleiding van de studenten die begeleid worden.  

Programma

De training wordt gegeven op drie dagdelen en wordt afgerond met een eindopdracht. 
Deze praktische training biedt inzicht in het begeleidingstraject van stagiairs en startende medewerkers tot en met het ontwikkelingsgericht beoordelen. Tijdens de training worden vaardigheden als werkbegeleider ontwikkeld en versterkt. Deelnemers krijgen inzicht in hun eigen begeleidingsstijl en handvatten en tips die direct in de praktijk toepasbaar zijn.  
 
Tijdens de eerste drie trainingsdagdelen komen de volgende thema’s aan bod: kennismaking, het scheppen van een goed leerklimaat, afstemmen op leerstijlen, begeleiden tijdens het werk en praktijkopdrachten, geven van feedback, voeren van reflectiegesprekken, formuleren van leerdoelen en creëren van leersituaties, waarderingsinstrumenten, samenwerken met school en toewerken naar examens. 
 
Tussen de trainingsdagdelen is er tijd om het geleerde in de praktijk te brengen en te oefenen. Er worden een aantal oefeningen en opdrachten gegeven die rechtstreeks toepasbaar zijn in de praktijk, zodat er niet veel extra studiebelasting bij komt.
De training kan op maat worden gemaakt met casussen en procedures van de organisatie. Ook kan er een module coaching en/of groepscoaching toegevoegd worden.

Aansluitend op deze training kan in dezelfde groep de training Prove2Move voor beoordelaars worden gevolgd. Ook deze kan op maat gemaakt worden.

De groepsgrootte wordt afgestemd met de opdrachtgever net als de locatie waar de training gegeven wordt.
 

Lees verder

Wat leer je tijdens de training?

Tijdens de bijeenkomsten ontwikkelen en versterken uw medewerkers hun vaardigheden als werkbegeleider. Zij krijgen inzicht in hun eigen begeleidingsstijl. De training geeft handvatten en tips die direct in de praktijk toepasbaar zijn en er wordt aangesloten bij casuïstiek uit de actuele praktijk.
Lees verder

Certificaat

Men ontvangt een certificaat bij 100% aanwezigheid en als aan de eindopdracht is voldaan.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

De training wordt aangeboden als groepstraject. Er zijn geen speciale instroomeisen. Wel is het belangrijk dat deelnemers het geleerde uit de training in de praktijk kunnen oefenen.

Met de opdrachtgever/werkgever wordt afgestemd hoeveel deelnemers er mee zullen doen. 
Lees verder

Lees verder
Totaalprijs inclusief btw: op aanvraag

 
Lees verder
Lees verder

Neem voor meer informatie contact op met Jacqueline van Egmond.

Telefoonnummer: 036 549 59 35
E-mail: LLO@rocvf.nl 

 

Lees verder
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Ontwikkelingsgericht Begeleiden in de Beroepspraktijk - Incompany Traject Ontvangen per post Downloaden als PDF