Naar de inhoudNaar de navigatie
Horeca medewerker tapt een drankje achter de bar
Opleiding - Jongeren

Manager / Ondernemer Horeca

Horeca & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar

Als Manager / Ondernemer Horeca pak jij de leiding in de bruisende wereld van de hospitality. Tijdens je opleiding krijg je de theoretische basis om aan de slag te gaan als leidinggevende in hotels en restaurants. Daar word je door ervaren professionals opgeleid tot bijvoorbeeld floormanager.

Alles wat je leert, kun je meteen toepassen in de praktijk. Met dit diploma op zak ben je als manager helemaal klaar voor een toekomst in de horeca. Of voor een mooie hbo-vervolgopleiding als de Hogere Hotelschool!

Wil je meer weten over deze opleiding? Klik hieronder op 'Lees meer'.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
27 november 2025
Almere Buiten, Almere Poort & Lelystad
  • datum
    Donderdag 27 november
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
24 januari 2026
Almere Buiten, Almere Poort & Lelystad
  • datum
    Zaterdag 24 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 13.00 uur
open dag
12 maart 2026
Almere Buiten, Almere Poort & Lelystad
  • datum
    Donderdag 12 maart
  • tijd
    tussen 15.00 en 18.00 uur

Wat leer je?

  • Uitgebreide kennis van de horecabranche
  • Communiceren met gasten
  • Leidinggeven
  • Marketing en communicatie
  • Algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen
  • Je eigen bedrijf starten met een ondernemingsplan

Waar kun je gaan werken?

  • Hotels
  • Restaurants
  • Beurzen en congressen
  • Recreatiebranche

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Flevoland?

  • Leer alles over het runnen van een succesvol horecabedrijf.
  • Je leert veel in de praktijk en kunt zo snel aan de slag.
  • Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
  • Inspirerende excursies en masterclasses.
  • Met dit waardevolle diploma kun je straks heel veel kanten op.
Student leert service en leidinggeven in hotel restaurant
Gastheer poetst glas staand voor een bar.
Twee vrouwen in zwarte colbertjes werken achter een koffiebar. Eén staat bij siroopflesjes, de ander maakt melk.
Medewerker in een zwarte blazer dekt een tafel in een restaurant. Op tafel staan glazen, servetten en bloemen in een vaas. Op de achtergrond staan barkrukken.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Gespecialiseerd Kok
Horeca & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1,5-2 jaar

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Poort
Winterspelenplein 25, Almere Poort
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BOL
  • Startmomenten
    Geen startmomenten
  • Duur
    3 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Manager/ondernemer horeca, 25184